L'alcalde de Calonge defensa les retribucions de la Mancomunitat

El grup municipal Avancem-MES retreu que els càrrecs polítics cobrin pel que entén que és una extensió de la seva feina de regidors

25.09.2015 | 07:27
La instal·lació de la piscina mancomunada.

L'alcalde de Calonge, Jordi Soler (CiU), va defensar ahir que els càrrecs polítics i tècnics que formen part de la Mancomunitat de municipis de Palamós, Calonge i Vall-llobrega tinguin una retribució. Soler va sostenir que les indemnitzacions per assistència surten més econòmiques que no pas l'establiment d'una sou per dedicació i que els membres hi assumeixen responsabilitats. També va apuntar que la Mancomunitat no s'encarrega només de la piscina mancomunada, sinó també del transport interurbà entre aquests municipis.

El grup municipal d'Avancem-MES, a l'oposició, va treure el tema en el ple d'ahir ja que considera que els càrrecs polítics de la Mancomunitat no haurien de cobrar cap retribució. L'assemblea general de la Mancomunitat està integrada per 11 polítics dels tres municipis: cinc de Palamós, quatre de Calonge i dos de Vall-llobrega. Del municipi calonge, hi assisteixen Soler, Joan Caner, Albert Ros i Mercè Orduña, membres del govern. Per cada assistència en una assemblea general -se'n convoquen, almenys, dos per any- els polítics perceben des d'aquest mandat 478,69 euros i 368,22 euros per la junta de govern i la comissió de comptes. Elisenda Pérez (Avancem-MES), però, discrepa que els polítics hi cobrin ja que entén que és un servei més al poble, de manera que s'hauria d'integrar en el que cobren ja com a regidors, «i que no és poc»: l'alcalde cobra 50.000 euros bruts a l'any, mentre que els altres regidors que són a la Mancomunitat perceben de l'Ajuntament 23.100 euros bruts a l'any en 14 pagues per una dedicació setmanal de 21 hores. Pérez recorda que la Mancomunitat va començar a caminar sense que cap representant polític cobrés i, quant a la gestió de la piscina mancomunada, va subratllar que se n'encarrega l'empresa concessionària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema