Begur vol impulsar el rodatge de cinema a l´Empordà amb un festival

06.10.2015 | 07:22

Begur, escenari de diverses pel·lícules, acollirà del 22 al 25 d'octubre el I Festival Internacional de Cinema. El certamen, que es farà al cinema del Casino Cultural, neix amb un triple objectiu: promoure el cinema independent de qualitat, impulsar els rodatges de cinema a l'Empordà i dotar el municipi d'un certamen de cinema internacional. El festival és una iniciativa de l'Associació de Comerç i Turisme de Begur i Empordà Film Comission, amb el suport de l'Ajuntament.
El Festival comptarà amb diverses seccions. Així hi haurà la secció Oficial Premiere, que oferirà preestrenes fora de competició de films d'autor de curt i llargmetratge que s'estrenaran als circuits comercials els propers mesos. En aquesta secció ja se sap que es presentarà The evil that men do, de Ramon Térmens. La secció Oficial, oberta a curtmetratges de tot el món, principalment de nous directors i directores, que optaran al palmarès del festival. La secció Trailer, amb una selecció de trailers de pel·lícules clàssiques, que optaran al Premi del Públic. I la secció Nin, dedicada al públic infantil, que oferirà projeccions als escolars de Begur i els descobrirà joies del cinema.
Al llarg dels quatre dies, es preveuen sessions de fòrum, amb especial atenció al cinema dirigit als infants, col·loquis i homenatges. En aquesta primera edició, es retrà homenatges a l'actriu Teresa Gimpera, vinculada durant molts anys a Begur; a l'artista Carmen Amaya, que tenia casa a Begur, on va morir i està enterrada, i als directors Francesc Rovira-Beleta, que va dirigir el film Los Tarantos (1963), amb Carmen Amaya com a protagonista i que va ser nominada als Oscar de Hollywood, i Manel Esteban Marquilles, mort recentment. Paral·lelament, es farà el vermut amb... (taules rodones amb actors, actrius, directors i crítics) i una exposició dedicada al món de la foto-fixa al cinema.
Al mateix temps, el festival comptarà amb un apartat on-line, on s'oferiran peces cinematogràfiques, curts i videos vinculats amb la programació del Festival i la seva actualitat, així com també films experimentals. Algunes de les primeres peces que s'han sel·leccionat són: Una entrevista a l'actriu Teresa Gimpera realitzada per Cine Memory, un film poc conegut sobre la visita de Carmen Amaya a Cuba, una entrevista a la fotògrafa Colita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema