L´equip de govern de la Bisbal d´Empordà (ERC, CUP i ICV-EUiA) porta a votació en el ple d´avui una moció perquè el Departament de Salut de la Generalitat mantingui les 24 hores al dia el servei d´ambulància de transport vital bàsic que actualment hi ha al municipi, i que dóna servei a l´àrea bàsica de salut, que agrupa els municipis de Corçà; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l´Heura; Foixà; Forallac; Palau-sator; Rupià; Ullastret; i Ultramort. L´alcalde bisbalenc, Lluís Sais (ERC), ha explicat que porten la moció al ple perquè arran del nou concurs del servei d´ambulàncies el municipi de la Bisbal i la seva àrea de salut comptarà amb un vehicle de les vuit del matí a les vuit del vespre, mentre que en horari nocturn no n´hi haurà, es perdrà.

Sais ha exposat que «no acabem d´entendre» la pèrdua de mitja jornada del servei d´ambulància i que ha estat en els darrers dies que han rebut la confirmació de la reducció del servei a través de l´empresa adjudicatària. El batlle, a més, ha sol·licitat una reunió amb els responsables del Sistema d´Emergències Mèdiques a les comarques gironines perquè li exposin els criteris que han seguit perquè la Bisbal i la seva àrea bàsica de salut perdi dotze hores de cobertura amb ambulància quan altres àrees bàsiques de salut de l´entorn que tenen una xifra de veïns similar a la de la Bisbal mantenen el servei.

La moció que porta l´equip de govern, i que Sais confia que tingui el suport de la resta de grups municipals, exposa que des de fa més de deu anys la Bisbal compta amb una ambulància amb suport vital bàsic tot l´any. No obstant això, arran de les modificacions del servei, la Bisbal perdrà la cobertura nocturna. Per contra, serà seu d´un vehicle d´intervenció ràpida: un vehicle medicalitzat amb un tècnic i un metge que ha de donar cobertura a tot el Baix Empordà. Sais ha explicat que «se suposa que aquest vehicle serà a la Bisbal les 24 hores, però clar, si ha de donar cobertura a tota la comarca» no creu que hi sigui tota la jornada si ha de cobrir els serveis que la requereixin arreu del Baix Empordà.

Pel govern bisbalenc, «aquest fet representa una pèrdua significativa del servei sanitari cap a la ciutadania, tant pel propi municipi com també pels municipis de l´entorn»; i aposta per lluitar per mantenir el servei de 24 hores.