L'Ajuntament de Platja d'Aro ha Instal·lat 14 nous plafons informatius de contingut geològic al Camí de Ronda de S'Agaró. La iniciativa del consistori l'ha desenvolupada el Centre de Geologia i Cartografia Ambiental de la Universitat de Girona per donar visibilitat i informació d'un tram de costa, entre la Platja del Racó i Sa Conca, considerat pels estudiosos i els experts com un museu geològic a cel obert. La facilitat d'accés, la manca d'una coberta edàfica i vegetal, i la rica varietat de tipus de roques, estructures i formes de relleu, fan del recorregut un espai idoni per posar en valor aquest patrimoni, va explicar el consistori.

Així, gràcies als plafons, s'ofereix informació que permet contextualitzar i interpretar els materials que s'hi troben, la seva edat i composició; i els múltiples processos que han intervingut en la seva formació, deformació i transformació. També els elements que configuren el paisatge -cales, caps i platges- i la seva relació amb els materials i les estructures; i les roques locals i foranes que van ser utilitzades en la construcció del Camí de Ronda. Així, hi ha vuit plafons principals i sis de complementaris, distribuïts de forma equilibrada per l'itinerari tot seleccionant l'emplaçament en funció del grau d'accessibilitat i representativitat de l'indret. Cadascun conté imatges il·lustratives i informació en català i castellà i un codi QR amb la possibilitat d'accedir als textos en anglès i francès.

La instal·lació vol ser un nou al·licient per als usuaris del Camí de Ronda de S'Agaró i un nou atractiu cultural, científic i educatiu, per promoure pràctiques de camp de centres escolars, instituts, universitats, associacions naturalístiques o de cursos de formació. Pel consistori, també és un complement al contingut de les visites guiades que s'hi fan tot l'any organitzades des de la regidoria de Turisme en aquest espai declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, i de la xarxa dels itineraris Blaus.