Cruïlles s´uneix a la Bisbal per mantenir l´ambulància a la nit

L'alcalde bisbalenc es reuneix amb Salut i afirma que "seguirem reclamant" el vehicle

16.11.2015 | 07:25
Concentració per l´ambulància a la Bisbal, el passat dia 3 de novembre.
Concentració per l´ambulància a la Bisbal, el passat dia 3 de novembre.

L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura s'ha unit al de la Bisbal d'Empordà per reclamar al Departament de Salut que es mantingui el servei de 24 hores al dia de l'ambulància de suport vital bàsic. D'acord amb la reorganització del servei de transport urgent sanitari arran del darrer concurs per a la gestió, aquesta ambulància amb seu a la Bisbal i que cobreix l'àrea bàsica de salut de la capital baixempordanesa deixarà de ser-hi en horari nocturn, de les vuit del vespre a les vuit del matí.

L'àrea bàsica de salut, a la qual dóna cobertura aquesta ambulància, agrupa els municipis de la Bisbal, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Foixà, Forallac, Palau-sator, Rupià, Ullastret, Parlavà, i Ultramort. És a partir del proper 2 de desembre que l'ambulància deixarà d'estar activa les 24 hores (passarà a donar servei només en horari diürn, de les vuit del matí a les vuit del vespre). Si bé la Bisbal i el seu entorn perdran 12 hores aquesta ambulància, la ciutat serà la base del vehicle d'intervenció ràpida que, malgrat que operarà des d'aquí i serà un vehicle medicalitzat amb un tècnic i un metge, el seu radi d'acció serà tota la comarca del Baix Empordà i fora d'ella; a més, no està habilitada per al transport de pacients als hospitals.

En el ple del mes d'octubre, l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà va aprovar una moció per reclamar el manteniment del servei de l'ambulància les 24 hores al dia, ja que considera que reduir-ne 12 hores, i malgrat la presència del vehicle d'intervenció ràpida (però d'abast comarcal i a fora), és "una pèrdua significativa del servei sanitari cap a la ciutadania". Aquesta moció és la que ha aprovat l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.

L'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais (ERC), ha explicat que la reclamació que va començar a l'Ajuntament que presideix també ha rebut el suport de Corçà i de Parlavà. D'altra banda, ha explicat que aquest passat dilluns es va reunir amb els directors territorials de Salut i del SEM (organisme que gestiona les ambulàncies). Sais els va exposar la queixa i ells el van respondre. No obstant això, el batlle considera "insuficients" els arguments que va rebre, de manera que "seguirem reclamant i donant suport a la ciutadania", que també s'ha mobilitzat per mantenir l'ambulància i recull signatures.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema