L´alcalde lamenta que les obres als Griells són "un pedaç"

Afirma que no corresponen a la intervenció integral al passeig que Costes de l'Estat va dir-li

25.11.2015 | 13:54

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha anunciat que continuarà reclamant una solució definitiva per al passeig i la platja dels Griells, a l'Estartit, com ha fet els darrers anys, i especialment, els darrers mesos, arran de la situació de perill imminent en què es troba aquest tram del front marítim de l'Estartit, ha comunicat l'administració. Tot i que Costes de l'Estat va iniciar dijous una actuació d'emergència per consolidar provisionalment diversos punts malmesos, l'Ajuntament afirma que la situació de vulnerabilitat es mantindrà perquè l'escullera continuarà essent fràgil i estarà exposada, novament, a la força de l'onatge durant les llevantades. L'Ajuntament fa aquest anunci després de la picabaralla dialèctica entre l'alcalde, Jordi Cordon (CiU), i la candidata del PP al Congrés, Concepció Veray, que va desplaçar-se fa un parell de setmanes a la urbanització per comunicar aquesta actuació provisional sense informar-ne el consistori. Veray també va anunciar el compromís del seu partit "a dur a terme un estudi exhaustiu sobre la problemàtica actual que ens permeti poder elaborar i definir un projecte que doni una solució definitiva a tota aquesta problemàtica". La veïna dels Griells Pilar Ullastres, que va contactar amb el PP per buscar una solució, ha acusat l'alcalde de passivitat en aquest assumpte.
Cordon, que el 5 d'octubre va viatjar fins a Madrid per exposar la situació al subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, considera que la intervenció projectada "serà un pedaç, tindrà una funció més estètica que funcional i no servirà per encarar la problemàtica tal com requereix la fràgil situació del passeig". En aquella reunió, l'alt càrrec de l'Estat va assegurar a l'alcalde que s'intervindria d'urgència i es portaria a terme un reforç integral per resoldre definitivament la inestabilitat de tot el passeig, de cap a cap. El que s'està fent ara no s'ajusta al que se li va comunicar a l'alcalde, afirmen des de l'Ajuntament.
En la reunió a Madrid també es va assegurar a Cordon que l'Estat havia encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex) per avaluar el retrocés de la platja i les accions que poden revertir-lo o atenuar-lo. Cordon ha afirmat que continuarà reclamant-lo i espera que la solució definitiva arribi quan abans millor. En relació a aquesta qüestió, l'alcalde va presentar a Muñoz tres informes tècnics: dos projectes tècnics (un aportat pels veïns i un altre pel Club Nàutic l'Estartit) on s'analitza la pèrdua de la sorra i es plantegen diferents alternatives per evitar-ho, i un informe municipal on es constata el risc que el passeig s'ensorri de manera imminent.

Inversió insuficient
Prèviament al viatge a Madrid, l'alcalde, regidors i tècnics municipals es van reunir el 10 d'agost a l'ajuntament amb una comissió de veïns dels Griells per tractar la problemàtica que afecta el passeig. La reunió de treball va tenir un caràcter tècnic i va servir per explorar i posar sobre la taula diferents alternatives per resoldre la situació, tant pel que fa al retrocés de la sorra, com per garantir la seguretat i l'estabilitat del passeig marítim. 
A Madrid, l'alt càrrec es va mostrar perfectament coneixedor de la realitat i gravetat de la situació, i sensible a les reclamacions municipals. Cordon també li va lliurar a Muñoz les 2.500 signatures que la plataforma veïnal va recollir aquest estiu. Cordon, però, se sorprèn que mesos després, els fets no es corresponguin amb els compromisos adoptats, i per això continuarà defensant una solució definitiva.
Sobre la inversió anunciada de 190.000 euros, Cordon la considera molt petita i insuficient, tenint en compte que el 2011 es van gastar 400.000 euros per reparar el tram esllavissat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema