La fira agrícola, ramadera i comercial de Sant Andreu de Torroella de Montgrí arriba aquest cap de setmana a la seva 622a edició amb un programa farcit d'activitats que ja va començar ahir amb una xerrada sobre les transmissions de les explotacions agràries. Divendres hi haurà com a destacat la jornada tècnica econòmica de la poma, Pomatec; i dissabte s'obrirà el recinte firal a l'Espai Ter i a la carpa firal, a l'entorn del qual hi haurà la mostra i venda de cavalls.

Exposició de maquinària agrícola i de vehicles, activitats lúdiques i culturals complementen la fira amb d'altres elements, com el campionat de Catalunya de coloms de raça, la Fira en el Record o el concurs de gossos d'atura, un dels actes que més públic congrega i que el diumenge arribarà a la XXIV edició, en la qual hi prendran part set pastors, amb els seus gossos, procedents de Catalunya, País Basc, Illes Balears i França. El concurs serà a les 11 del matí al camp de la urbanització Mas Déu.

La Festa del Cavall també es desenvoluparà el cap de setmana i portarà a Torroella alguns dels principals espectacles hípics que es poden veure actualment a l'Estat. Les propostes més destacades són el darrer muntatge de cavalls en llibertat del reconegut domador Santi Serra, l'espectacular exhibició de volteig kossac a càrrec del francès Florin Cristinel Harabor i l'exhibició del precoç domador de 8 anys Teo Sauvegot, que treballa amb ponis en llibertat.

D'altra banda, l'Ajuntament ha condicionat i il·luminat la zona entre l'Espai Ter i el rec del Molí, l'àmbit popularment conegut com els xipresos, perquè es pugui utilitzar com a aparcament públic. Entrarà en servei per la Fira i ha decompensar l'espai d'aparcament que s'ha perdut a la finca del costat del carrer del Riu Ter.

150 places d'aparcament

En el nou espai s'estima que hi poden cabre al voltant de 150 vehicles. Durant la fira s'hi accedirà pel carrer del Riu Ter, per un petit vial que s'ha obert provisionalment darrere de l'Espai Ter gràcies a l'acord amb la propietat de la finca. Passada la fira, l'accés serà per davant de la zona d'aparcament de l'Espai Ter.

Per al cap de setmana de la fira, l'Ajuntament també ha condicionat i senyalitzat altres zones d'aparcament per absorbir els visitants. Els grans espais de referència per aparcar són a l'antic escorxador, al pàrquing de la carretera de l'Estartit, al costat dels Jardins John Lennon, als Jardins de Santa Clara i a la urbanització Mas Déu.