Les persones i entitats interessades en ser adjudicatàries d'un dels horts comunitaris del projecte Les Arenes, al paratge Sorrell de Palafrugell, poden fer les seves sol·licituds a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament fins el 12 de desembre. El projecte d'horts comunitaris ecològics amb destinació a l'autoconsum ofereix 32 parcel·les de 75 metres quadrats destinades a particulars i quatre parcel·les de 105 i 150 metres quadrats per a entitats amb finalitats socials. La concessió es farà per cinc anys i les adjudicacions a particulars estaran subjectes al pagament d'una taxa pública fixada per a l'any 2016 en 100 euros. Les parcel·les estan situades al costat de la via verda de Palafrugell a Palamós i disposen d'aigua per al reg, un magatzem per a les eines, lavabo adaptat i zona d'aparcament.

El projecte d'horts va néixer de la demanda de la ciutadania durant l'elaboració del Pla Estratègic l'any 2013 i de les entitats a través de la Taula d'Habitatge, amb la finalitat que les famílies en una situació econòmica més feble puguin cultivar el seu propi aliment i que Palafrugell tingui espai de participació comunitària: un espai de lleure i activitat que fomenti les relacions intergeneracionals, que siguin espais de trobada i intercanvi, de cohesió social i d'aprenentatge mutu. També es pretén potenciar el caràcter educatiu i lúdic dels horts; fomentar la participació de la població en la recuperació i manteniment d'una agricultura respectuosa amb el medi ambient, així com la creació d'una associació d'hortolans.

El projecte rep el nom de Les Arenes per la seva ubicació i perquè rep les aigües del pou de l'antiga estació -de propietat municipal des de 1926- que bombava i distribuïa l'aigua extreta dels pous de la zona i la feia pujar al dipòsit del Molí de Vent.