Guíxols des del Carrer insisteix amb els vessaments a Port Salvi

Una mostra presa aquest estiu va determinar que hi havia hagut un abocament d'aigua amb clor

09.12.2015 | 06:30

El grup municipal de Guíxols des del Carrer, a l'oposició a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, va entrar en l'últim ple municipal una pregunta que feia referència a una altra que, quatre mesos enrere, ja havia presentat referent als vessaments d'aigües brutes al mar per part d'un establiment hoteler a la zona de Port Salvi. Vessaments que, ha recordat Guíxols des del Carrer, s'han repetit al llarg de tot l'estiu. Llavors, en aquella primera ocasió, la resposta de l'equip de govern va ser que s'havia pres una mostra de l'aigua bruta per portar-la a analitzar i que es procediria a estudiar les canonades que desemboquen a Port Salvi per tapar aquelles que no siguin de l'establiment hoteler i, d'aquesta manera, poder determinar amb exactitud d'on provenen els vessaments.
En aquesta ocasió, la resposta del govern ha estat que l'anàlisi de la mostra d'aigua ha determinat que aquesta contenia clor, però no substàncies fecals, per la qual cosa sembla evident que podria tractar-se d'aigua que es buida de les piscines, ha concretat Guíxols des del Carrer. Sobre el tema de les canonades, el regidor delegat va dir que s'estudiava com fer-ho però va reconèixer que de manera pràctica encara no s'havia fet res.
Concretament, l'Ajuntament ganxó té detectades cinc canonades que aboquen a Port Salvi. Fonts del govern municipal han explicat que l'Ajuntament podria actuar directament tapant-les totes, però podria incórrer en irregularitats de procediment, de manera que ara el que vol fer és precisar quines són les que són de propietat municipal (es tracta de canonades d'aigües pluvials, i no de residuals). Un cop s'hagi enllestit aquest procés, es podran tapar, de manera que si posteriorment hi ha més abocaments d'aigües contaminades o brutes, es podrà responsabilitzar a l'establiment hoteler.
Guíxols des del Carrer, que sempre ha defensat la declaració de reserva marina de la costa de Sant Feliu de Guíxols que dóna a Port Salvi, insisteix en els grans beneficis que la creació d'una reserva marina tindria per a la ciutat, tant de caràcter mediambiental com de caràcter econòmic. La formació també ha recordat la necessitat de protegir els fons marí d'elements externs com són els abocaments d'escombraries, els vessaments d'aigües brutes o les immersions incontrolades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema