L'abstenció de l'oposició desencalla el pressupost de Torroella

UPM, la CUP, LEST i COET es mostren satisfets perquè el govern els ha acceptat part de les reivindicacions que han proposat introduir

18.01.2016 | 07:04

L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU i ERC) va aprovar ahir el pressupost per aquest any gràcies a l'abstenció dels quatre grups municipals de l'oposició (UPM, la CUP, LEST i COET). Era la segona ocasió en què el govern portava els comptes per aquest any a aprovació després que en el ple de desembre l'oposició els tombés. En aquella primera votació, l'oposició va retreure a l'equip de govenr que, malgrat estar en minoria, no l'intentés consensuar. Des d'aleshores, el govern i l'0posició, que ha actuat unida, van intercanviar propostes i contrapropostes fins a darrera hora ja que ahir al matí el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), encara va fer una darrera reunió per arribar a un acord, va concretar el portaveu d'UPM, Jordi Colomí. Rufí va subratllar que l'aprovació del pressupost «farà que el poble vagi endavant» davant la possibilitat que s'hagués prorrogat el del 2015 si ahir no tirava endavant.

Rufí va concretar que el pressupost s'ha reduït uns 200.000 euros respecte de la proposta inicial -l'aprovada és de 17.578.872 euros- i va destacar el programa de mandat d'Hisenda: fer inversions, amb la prioritària de la zona esportiva; reduir un 6% l'endeutament; i reduir la pressió fiscal. El republicà va destacar estar «satisfet per arribar a un consens amb l'oposició».

El regidor d'Hisenda va afegir que les inclusions que proposava l'oposició eren de detall i «assumibles». No van ser totes les que proposava l'oposició, però sí suficients com perquè no hi votessin en contra, com per exemple: ampliació de partides socials, els horts socials, la memòria valorada per recuperar Can Castells, un full de ruta per la millora del nucli antic de Torroella, racionalitzar la despesa a la zona esportiva amb 590.000 euros per aquest 2016, la reducció de l'endeutament i la inclusió de la participació ciutadana en diferents projectes.

També el compromís de convocar un cop al mes la comissió bilaterial amb l'EMD per aclarir les diferents interpretacions que hi ha en el conveni entre els dos ens.

Els quatre grups de l'oposició van destacar les incorporacions que havien aconseguit als pressupostos i, pel COET, Gregori Sarquella va destacar que el consens al qual va arribar l'oposició en aquest assumpte, i els acords que van aconseguir-se amb el govern, haurien de traslladar-se a altres assumptes, de manera que va convidar al govern a parlar-los. Sarquella també va subratllar que «aprovem el pressupost més plural i consensuat dels darrers anys».

La CUP i LEST

Per la CUP, Robert Huertas va concretar que el pressupost que ahir va tirar endavant és millor que el del 2015 i va congratular-se perquè s'atén la petició de l'oposició d'ampliar a cinc dies setmanals el psicòleg del servei d'atenció a les famílies. Sílvia Comas (LEST) va manifestar que «hem donat un vot de confiança al govern» i que la transfarència de l'Ajuntament a l'EMD s'ha ampliat en 120.000 euros respecte de la proposta inicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Els quatre regidors de CiU, durant la roda de premsa
Es trenca el govern de Palafrugell

Es trenca el govern de Palafrugell

Els quatre regidors del PDECat de Palafrugell abandonen al PSC que queda en minoria

Les vendes d´immobles de l´herència dels germans Anlló sumen 2,66 milions d´euros

Les vendes d´immobles de l´herència dels germans Anlló sumen 2,66 milions d´euros

?Corresponen a 11 operacions, la més important de les quals és d'un habitatge i tres aparcaments a...

Armonia Resort responsabilitza l´Ajuntament de l´enderroc

L'administrador de la societat Armonia Resort SL, Jose Maria Palacín, ha exposat que la...

Palamós canviarà el col·lector que hi ha al carrer del Mar

L'Ajuntament de Palamós vol aprofitar que el carrer del Mar ja es troba dins les obres de...

Palafrugell renova part del paviment del camí de Roma

L'Ajuntament de Palafrugell ha dut a terme la renovació del paviment del Camí de...

Sant Feliu de Guíxols comptabilitza 677 habitatges d´ús turístic

L'Ajuntament ganxó té en tràmit una vintena de sol·licituds de propietaris que volen aquesta...

Enllaços recomanats: Premis cinema