L´abstenció de l´oposició desencalla el pressupost de Torroella

UPM, la CUP, LEST i COET es mostren satisfets perquè el govern els ha acceptat part de les reivindicacions que han proposat introduir

18.01.2016 | 07:04

L'equip de govern de Torroella de Montgrí (CiU i ERC) va aprovar ahir el pressupost per aquest any gràcies a l'abstenció dels quatre grups municipals de l'oposició (UPM, la CUP, LEST i COET). Era la segona ocasió en què el govern portava els comptes per aquest any a aprovació després que en el ple de desembre l'oposició els tombés. En aquella primera votació, l'oposició va retreure a l'equip de govenr que, malgrat estar en minoria, no l'intentés consensuar. Des d'aleshores, el govern i l'0posició, que ha actuat unida, van intercanviar propostes i contrapropostes fins a darrera hora ja que ahir al matí el regidor d'Hisenda, Josep Maria Rufí (ERC), encara va fer una darrera reunió per arribar a un acord, va concretar el portaveu d'UPM, Jordi Colomí. Rufí va subratllar que l'aprovació del pressupost «farà que el poble vagi endavant» davant la possibilitat que s'hagués prorrogat el del 2015 si ahir no tirava endavant.

Rufí va concretar que el pressupost s'ha reduït uns 200.000 euros respecte de la proposta inicial -l'aprovada és de 17.578.872 euros- i va destacar el programa de mandat d'Hisenda: fer inversions, amb la prioritària de la zona esportiva; reduir un 6% l'endeutament; i reduir la pressió fiscal. El republicà va destacar estar «satisfet per arribar a un consens amb l'oposició».

El regidor d'Hisenda va afegir que les inclusions que proposava l'oposició eren de detall i «assumibles». No van ser totes les que proposava l'oposició, però sí suficients com perquè no hi votessin en contra, com per exemple: ampliació de partides socials, els horts socials, la memòria valorada per recuperar Can Castells, un full de ruta per la millora del nucli antic de Torroella, racionalitzar la despesa a la zona esportiva amb 590.000 euros per aquest 2016, la reducció de l'endeutament i la inclusió de la participació ciutadana en diferents projectes.

També el compromís de convocar un cop al mes la comissió bilaterial amb l'EMD per aclarir les diferents interpretacions que hi ha en el conveni entre els dos ens.

Els quatre grups de l'oposició van destacar les incorporacions que havien aconseguit als pressupostos i, pel COET, Gregori Sarquella va destacar que el consens al qual va arribar l'oposició en aquest assumpte, i els acords que van aconseguir-se amb el govern, haurien de traslladar-se a altres assumptes, de manera que va convidar al govern a parlar-los. Sarquella també va subratllar que «aprovem el pressupost més plural i consensuat dels darrers anys».

La CUP i LEST

Per la CUP, Robert Huertas va concretar que el pressupost que ahir va tirar endavant és millor que el del 2015 i va congratular-se perquè s'atén la petició de l'oposició d'ampliar a cinc dies setmanals el psicòleg del servei d'atenció a les famílies. Sílvia Comas (LEST) va manifestar que «hem donat un vot de confiança al govern» i que la transfarència de l'Ajuntament a l'EMD s'ha ampliat en 120.000 euros respecte de la proposta inicial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rehabilitació al camí de ronda de Fornells

Rehabilitació al camí de ronda de Fornells

Es milloren les escales d'accés i s'assenta el sòl de davant dels apartaments Es Cau, que ara és...

La CUP Guíxols demana que es destini el bloc ocupat a lloguer social

L´edifici, que forma part de l´herència dels Anlló, està situat al centre urbà i actualment hi...

Tornen a enviar a presó un lladre que acumula 34 detencions i vuit condemnes

El multireincident, que va ser detingut per dos robatoris i un furt a Calonge i Palamós, amagava...

El Butron Berria guanya els dos premis del Ganxotapes 2016

El restaurant Butron Berria s´ha convertit en el doble guanyador de la novena edició del...

Els comerços podran alertar per mòbil la Policia Local

Els comerços podran alertar per mòbil la Policia Local

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha posat en marxa un dispositiu gratuït d'alertes a través...

Enllaços recomanats: Premis cinema