L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va procedir ahir a la retirada del vàter públic que des de fa almenys tres anys estava al final del passeig dels Griells de l'Estartit, a tocar del carrer Tulipa. Aquesta actuació ha de permetre que el Servei de Costes de Girona executi la rampa a la platja ja que, segons va manifestar el seu cap Jordi Planella, l'accés afecta una parcel·la privada, el propietari de la qual no deixava fer-la fins que el lavabo fos retirat perquè l'Ajuntament l'hauria instal·lat sense la seva autorització. Ahir, Planella va recordar que la propietat estava disposada a cedir el terreny per la rampa amb la citada condició i va exposar que estarà feta abans de l'estiu, si bé no va poder precisar quan perquè els diners han de sortir de la partida de manteniment del litoral.

L'alcalde de Torroella Jordi Cordon (CiU) va explicar que el vàter s'instal·larà a l'altre costat del passeig dels Griells, al costat del Ter Vell. I va afegir que un cop Costes va enllestir els treballs al passeig, l'Ajuntament hi va col·locar mobiliari urbà (bancs i papereres) i un aparcament per a bicicletes. A?més, projecta acabar de col·locar barana en el tram que actualment no en té.

Les relacions entre Costes i l'Ajuntament no passen pel millor moment. Durant les obres, Cordon es va queixar de la manca d'informació i que no s'executava el que s'havia parlat. Un cop acabades, Planella va negar les dues crítiques. En aquest clima de desconfiança entre els dos organismes, el batlle va dir ahir que no comunicaria a Costes la retirada del lavabo i va afirmar que l'impediment que suposava la caseta, segons Planella, va ser una «excusa de mal pagador», ja que quedava fora de làmbit d'actuació de la rampa.

Jordi Cordon va afegir que els serveis tècnics i l'àrea de Turisme i Platges de l'Ajuntament elaboraran un informe de les mancances que localitzin en l'actuació d'emergència per a la consolidació del passeig dels Griells. L'alcalde de Torroella va afirmar que «desconeixem què s'ha fet als Griells», insistint amb la manca d'informació. En aquest punt, va posar com a exemple que no saben si l'actuació d'emergència ha reforçat el passeig per sota com es preveia. Planella va afirmar que l'actuació de consolidació de l'escullera és «definitiva» i que el projecte es va elaborar «a consciència i amb garanties».