Els contraris a l´espigó del Port d´Aro lideraran la junta del club

Els opositors a la reforma guanyen les eleccions i anuncien que intentaran aturar el projecte

24.01.2016 | 08:03
Un soci del club nàutic emetent el seu vot, ahir al matí.
Un soci del club nàutic emetent el seu vot, ahir al matí.

Satisfacció i alegria entre els socis del Club Nàutic del Port d'Aro de Platja d'Aro, al Baix Empordà. Així ho va descriure Rafael Arau, el portaveu de Recuperem el Nord- Socis Indignats, la candidatura que va guanyar les eleccions de la nova junta d'aquest club nàutic.
Dels 870 socis amb dret a vot només en van votar 374. Tot i això, el 90% dels vots (319) han anat a parar a la candidatura de socis contraris a la construcció d'un nou espigó i que també estaven en contra d'eliminar part dels amarratges dedicats a les petites embarcacions per prioritzar els vaixells de gran eslora. Un projecte que va tirar endavant l'anterior junta de la mà del seu president, Tomás Fanjul, i que també defensava la candidatura "continuista" anomenada Horitzons i encapçalada per Carles Malfeito, que només va obtenir 49 vots. A part, es van registrar cinc vots nuls -paperetes que estaven enganxades- i un vot en blanc.
Aquestes eleccions arriben després del xoc de posicions entre els socis del Club Nàutic de Platja d'Aro. Tot va arrencar al setembre quan es va donar a conèixer que l'anterior direcció del club havia decidit tirar endavant una concessió per construir un nou espigó de 75 metres, més gran que l'actual, davant del paratge protegit de Punta Prima i eliminar 250 amarratges, deixant fora les embarcacions de petita eslora per prioritzar l'espai per a d'altres de més grans.
Aquestes propostes van aixecar el rebuig de gran part dels socis de l'entitat, que van fer manifestacions, van presentar la idea davant de la Generalitat i van constituir una nova agrupació, els Indignats Nàutic Port d'Aro.
En aquesta línia, la Generalitat i l'Ajuntament de Platja d'Aro ja van manifestar les seves objeccions a la proposta d'ampliar la bocana. Una deriva "elitista", segons el portaveu dels indignats i de la candidatura contrària al projecte, i que suposaria transformar el Port d'Aro en un "dels més cars de tot el Mediterrani".

"Lluitarem per aturar-ho"
Ara, els socis contraris al projecte hauran de gestionar la renovada concessió dels amarradors i de les instal·lacions de la marina que la Generalitat va aprovar i va adjudicar a una unió temporal d'empreses (UTE) amb la promotora Sierra de Mias. Un projecte amb el qual discrepen profundament.
No obstant això, Arau va destacar que no els faltaran les forces i, a partir d'ara, intentaran establir converses amb la concessionària i la Generalitat per aturar el projecte o introduir-hi canvis. "Entenem que ningú el vol, el 90% del port no hi està d'acord, com tampoc ningú de la zona. No volem temes especulatius dintre del port", va detallar.
En aquest sentit, Arau va comentar que se sentien "molt contents" perquè han aconseguit el recolzament del 90% dels socis que van votar i va assegurar que lluitaran "tant com puguin" per aturar el projecte.
"Nosaltres volem que els amarradors d'embarcacions amb sis i vuit metres es quedin i que no es faci cap nou espigó, volem un port econòmic per a tothom", va declarar el portaveu de Recuperem el Nord-Socis Indignats.
Pel que fa a la poca participació dels comicis, el portaveu li treu importància tot assenyalant que gran part dels membres són persones d'edat avançada o de fora del territori de les comarques gironines que no hi ha pogut assistir.
"No obstant això, ens han fet arribar el seu suport i energia i s'ha demostrat que hi havia molta gent empipada", va explicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema