El ple de l'Ajuntament de Begur va acordar per unanimitat ahir crear l'Espai Mas d'en Pinc a l'equipament públic Mas d'en Pinc Carmen Amaya, en el qual s'instal·larà l'àrea municipal de Medi Ambient. El consistori també va aprovar inicialment el reglament d'ús del centre mediambiental, ja que es volen crear sinergies entre l'Ajuntament i entitats o empreses, com també projectes oberts als vilatans.

En aquests moments, l'Ajuntament està adequant l'equipament: ja s'ha fet la reconstrucció de la teulada, que ha costat 19.000 euros, i l'arranjament de portes i finestres (7.000 euros). Ara s'executa la instal·lació elèctrica (7.143 euros) i el subministrament de mobiliari per a les noves oficines (4.759 euros). Un cop enllestida la reforma, s'hi instal·larà l'àrea de Medi Ambient, que serà l'encarregada de gestionar i coordinar el nou centre municipal.

Per fer-ho possible, s'ha tirat endavant un reglament d'ús. La finalitat principal de l'equipament és oferir un espai de treball comú a les diferents entitats o empreses perquè puguin gestionar, protegir, estudiar i difondre el capital natural marí i terrestre del municipi. Així, es vol que les entitats desenvolupin les seves activitats i projectes, i, al mateix temps, que realitzin projectes de caràcter comú entre elles, sota la batuta de l'àrea de Medi Ambient. I organitzar activitats diverses per acostar l'Espai Mas d'en Pinc als habitants de Begur i Esclanyà, així com també d'altres poblacions.

L'alcalde ja ha manifestat la intenció que Medi Ambient impulsi dos grans projectes. Per un costat, la recuperació dels horts -que seran socials- i la vinya, complementat amb la dels camins i senders locals. Per l'altre costat, la recuperació de la reserva marina de ses Negres, creada l'any 1993 i que està actualment abandonada, i, paral·lelament, una gestió més sostenible de tot el litoral begurenc.