La Comissió d'Urbanisme ha aprovat definitivament la modificació puntual del POUM de Torroella de Montgrí en l'àmbit de la subzona d'edificis i jardins protegits, clau AHP. Aquesta modificació ha comportat l'elaboració d'una fitxa individualitzada de 12 finques de Torroella i l'Estartit que tenen la citada qualificació urbanística i que detalla què s'hi pot fer i si els és possible créixer en ocupació i sostre. També determina que les ampliacions es tramitaran a través d'un Pla de Millora Urbana.

La regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus (ERC-Junts), ha destacat aquest darrer punt ja que és el que determina el camí que ha de seguir el Palau Lo Mirador per fer l'ampliació que projecte. En aquest sentit, la regidora ha afegit que els responsables de l'establiment hoteler ja han entregat al consistori aquest document de pla de millora urbana, cosa que està en tràmit d'avaluació, tant pels responsables polítics com dels serveis tècnics.

Precisament, aquesta modificació arrenca el juliol de 2010, quan Palau Lo Mirador presenta un avantprojecte on proposava la construcció d'un nou volum per ampliar el nombre d'habitacions. Arran d'aquesta tramitació els serveis tècnics municipals van proposar que s'haurien d'estudiar els diferents casos de finques amb qualificació AHP per donar-los una normativa específica, que és la que ha aprovat definitivament Urbanisme. A més del Palau Lo Mirador, es regularitza la Casa Hospital, Casa Mascort, Palau Solterra, Can Bataller, Casa Església 20, Can Negre, Can Planas, Can Sala i Casa Marull; i a l'Estartit, Can Marquès i Casa Salietti.