Un total de 170 metges de l´hospital de Palamós, cridats a la vaga parcial el 17 de març

El sindicat emprèn mobilitzacions per protestar contra la "precarietat laboral i la sanitat 'low cost'"

10.03.2016 | 18:26

Un total de 170 metges de l'hospital de Palamós estan cridats a participar en la vaga parcial convocada per Metges de Catalunya el 17 de març. El sindicat emprèn mobilitzacions per protestar contra la "precarietat laboral i la sanitat 'low cost'" que, denuncien, aplica la direcció. L'aturada tindrà una durada de quatre hores, de les 8 a les 12 hores, i afectarà tots els serveis i especialitats.

El mateix dia de la vaga, els delegats de Metges de Catalunya dels centres de la xarxa sanitària concertada de tota Catalunya convoquen concentracions de cinc minuts en cada un dels hospitals per mostrar el suport i la solidaritat del col·lectiu mèdic cap a les reivindicacions dels facultatius de l'Hospital de Palamós. Metges de Catalunya assegura que després de reiterats intents de negociació amb la gerència de la Fundació Hospital de Palamós tots ells amb resultat infructuós? s'han vist abocats a convocar la vaga. La mesura compta amb el suport del 71% dels metges que el passat 19 de febrer van participar en la consulta organitzada per decidir si feien vaga o no.

El delegat del sindicat a l'Hospital de Palamós, Josep Antoni Duran, ha afirma que la convocatòria és l'"eclosió del malestar acumulat pels metges durant més de cinc anys de retallades". Uns ajustos que, diu, han precaritzat les condicions laborals i retributives dels facultatius i han derivat en una situació de sobrecàrrega assistencial "insofrible".Duran assegura que les reivindicacions dels professionals mèdics són "perfectament assumibles per l'empresa i extraordinàriament positives per als pacients", ja que tindrien un impacte directe sobre la qualitat dels serveis, reduint la pressió assistencial i les llistes d'espera.

En la convocatòria de vaga, que tindrà per lema 'Prou precarietat i més qualitat. No a la sanitat low cost', el sindicat reclama el restabliment de les guàrdies de presència física (en comptes de localitzades) en els serveis de Traumatologia i Cirurgia, l'exoneració de l'obligatorietat de realitzar guàrdies als facultatius majors de 50 anys, la durada mínima de 10 hores de les guàrdies de presència física, l'aplicació de les sentències judicials que estableixen que l'hora de guàrdia s'ha de retribuir, com a mínim, al mateix preu de l'hora ordinària, la revisió i actualització de la plantilla mèdica per reforçar els serveis amb major demanda.

També reivindiquen l'adjudicació del quart nivell de carrera professional als facultatius que es troben pendents de valoració des de l'any 2014, l'avaluació triennal de la gestió del Director mèdic per part dels facultatius i la instauració d'un pla de formació continuada per serveis, la voluntarietat en la prestació de serveis mèdics en els Vehicles d'intervenció ràpida (VIR) de la base operativa del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Palamós i la participació en l'establiment de les condicions de treball i de seguretat i salut dels facultatius que treballen en les diferents empreses de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (matriu de la Fundació Hospital de Palamós), en especial pel que fa referència a la coordinació de calendaris laborals, horaris i vacances.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema