Cadena a Sant Feliu contra la islamofòbia i pels refugiats

Van comparar el tracte a les persones musulmanes avui a Europa, amb el rebut pels jueus als anys 30

21.03.2016 | 07:26
Un centenar de persones es van ajuntar amb els braços

Un centenar de persones es va ajuntar ahir en cadena humana a a la vora del mar, a Sant Feliu de Guíxols. La reclamació estava emmarcada en la Jornada Internacional contra el Feixisme, la Islamofòbia i pels Drets dels Refugiats, impulsada per moviments unitaris d'arreu d'Europa. El lema va ser: "Contra el feixisme, el racisme, la islamofòbia i pels drets de les refugiades".

Sobre els refugiats van reivindicar: "No volem que ni una persona més mori a la recerca d'un un lloc segur". Van afegir: "Cal respectar el dret a la lliure circulació, amb vies segures d'entrada a Europa i mesures d'acollida per a les persones que arribin. Van demanar: "S'han de desmantellar els Centres d'Internament".

Respecte a la islamofobia van reivindicar: "No permetrem que tractin les persones musulmanes avui com van tractar la gent jueva als anys 30". Van prosseguir: "L'antisemitisme i la romafòbia encara són problemes greus". Van reclamar aturar la criminalització d'una comunitat i la negació dels drets civils a causa de la fe o d'una concepció diferent de la vida i van avisar d'un retorn del nazisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema