Confirmen la multa a una empresa del president de l'Estartit

Les sancions sumen 5.900 euros i els rurals les van interposar a una societat de la qual és soci

23.03.2016 | 07:23

El jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona ha confirmat la sanció de 5.900 euros imposada per la Generalitat a l'empresa de la qual és soci i representant legal el president de l'Associació Catalana de Centres d'Immersió i de l'associació de la Costa Brava, Genís Dalmau. A més, en l'àmbit públic, Dalmau és president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit pel grup de LEST. La societat de la qual forma part Genís Dalmau va ser sancionada per cinc infraccions comeses entre el 16 i el 27 d'agost del 2013 arran de les actes aixecades pels Agents Rurals, entre d'altres motius, per no notificar a l'administració el nombre total de submarinistes que portava a una immersió. El jutjat considera «ajustada a dret» la sanció imposada pel director general del Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat en una resolució, de l'11 de març del 2014 -una multa que ja va ser abonada abans de presentar el recurs judicial-.

A l'agost del 2013, concretament els dies 16, 24, 25 i 27 els Agents Rurals, encarregats que es compleixi la legalitat i correcta pràctica de les immersions en zones protegides com les illes Medes, van aixecar cinc actes de denúncia contra l'empresa d'activitats de Dalmau. En el seu recurs, el demandant va al·legar la nul·litat de la inspecció dels agents, de l'acta de denúncia; vulneració del principi de presumpció d'innocència per absència de prova i que la sanció va ser desproporcionada.

També va mantenir que la Llei 7/2015, de 14 de maig, de modificació de la Llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport, modifica el règim d'immersió, de manera que no hauria comès cap infracció.

El magistrat argumenta en la seva resolució que el fet que els agents actuessin des de l'embarcació no pot desvirtuar els fets relatats en les denúncies, «ja que el que és transcendent és que els fets siguin constatats per un agent de l'autoritat en l'exercici de les seves funcions». En relació amb una possible «indefensió material», assegura el ponent que no s'ha donat, i prova d'això és que s'ha pogut recórrer al contenciós.

«La presumpció d'innocència», destaca la sentència, «ha quedat desvirtuada amb prova de càrrec suficient, amb cinc actes de denúncia aixecades pels agents en quatre dies d'agost del 2013».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema