Sant Feliu rebutja una moció per rehabilitar les cases del Baldiri

La proposta, presentada per CiU, demanava recuperar aquests habitatges per destinar-los a lloguer social en situacions d'emergència

04.04.2016 | 07:05
Les antigues cases del Baldiri Reixach.

Sant Feliu de Guíxols no rehabilitarà les antigues cases dels mestres del Baldriri Reixach per destinar-les a emergències socials, després que en el ple celebrat dijous al vespre es rebutgés aquesta moció presentada per CiU. Segons va avançar Costabravadigital, l'oposició va retreure a l'actual equip de govern (TSF, ERC i PSC) que es deixi «perdre l'oportunitat» de  convertir aquestes cases en habitatges de lloguer social, i més tenint en compte l'estat en què es troben actualment, que, segons la moció, «va en detriment arran dels actes vandàlics que des de fa mesos pateixen de forma reincident». La portaveu de CiU, Dolors Ligero, va reclamar fets i no paraules i va afirmar que si bé les cases del Baldiri «no són la solució definitiva, sí que poden pal·liar el problema». En aquest sentit, va recordar que l'anterior govern va destinar 70.000 euros a la rehabilitació d'aquestes cases, però que en l'actual legislatura «no s'ha fet res». Una afirmació que el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs (TSF), va titllar «d'hipocresia o inconsciència» assegurant que l'herència que han rebut de l'anterior govern «és un zero».
En aquest sentit, el govern local va acusar CiU de fer una política «de curta mirada» i de presentar una moció «suïcida» i va avançar que s'està estudiant quin ús donar a aquestes cases, que no tenen per què ser exclusivament habitatges. Per la seva part, la regidora d'Acció Social, Laura Serrano (PSC), va afirmar que actualment s'està fent el seguiment de les 45 famílies que pateixen risc d'exclusió residencial i que s'està negociant amb els bancs per donar sortida als pisos buits o per la creació d'un parc d'habitatge social. Els grups del MES i de Guíxols des del Carrer van votar a favor de la moció de CiU, mentre que la CUP i l'equip de govern, ho van fer en contra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema