El viver d'empreses de Forallac ha arribat aquest mes de març al cent per cent d'ocupació, cosa que confirma la seva bona marxa i la necessitat que hi havia d'un equipament d'aquest tipus. Actualment hi ha 31 empreses que ocupen més de 60 empleats. En conjunt, facturen al voltant de 4 milions d'euros anuals, ha informat el consistori.

Nexes va iniciar l'activitat l'1 de juliol de 2009 i des d'aleshores ha acollit unes 70 empreses. És un equipament destinat a la ubicació temporal de petites empreses perqueè els emprenedors tinguin al seu abast un conjunt de serveis a un preu assequible que facilitin el funcionament de la seva empresa durant els primers anys de vida. Aquestes activitats també es beneficien mútuament perquè poden compartir serveis logístics i administratius (centraleta, copisteria, recepció, sala de reunions, etc.).

Nexes acull actualment empreses i activitats de tipologia ben diversa com poden ser del sector tèxtil (roba interior de fibra de bambú, sabates artesanes amb sola de suro, banyadors de competició); del sectors de l'alimentació (ginebra de l'Empordà, infusions de proximitat o cervesa); del sector d'arts gràfiques (dissenyadors, interioristes o agencies de comunicació digital); del sector de la distribució (submarinisme, tancaments d'alumini o material per l'hostaleria) o d'àmbits vinculats a la innovació (enginyeria, consultors d'empreses, programadors, entre d'altres).

Superàvit el 2014 i 2015

Aquesta important activitat es tradueix, també, en un balanç econòmic molt positiu, que ha permès convertit el viver d'empreses en un servei que s'autofinança. L'exercici de 2015 es tancarà amb un superàvit d'uns 7.800 euros, mentre el del 2014 es va situar en 1.800, ha informat l'Ajuntament. Això vol dir que la corporació de Forallac no ha de fer cap aportació per cobrir el dèficit que es pogués generar, com passava, lògicament, els primer anys de funcionament del servei. A partir d'ara, el superàvit generat es podrà destinar a compensar les aportacions inicials de l'Ajuntament i a plantejar millores en l'equipament, han informat fonts municipals.