Cop al tràfic de drogues en una casa de Corçà. Els Mossos d'Esquadra hi van desmantellar ahir un cultiu de 1.100 plantes de marihuana i a més van detenir sis persones que formarien part de la banda que tenia cura de la plantació. Quatre dels arrestats són els membres d'una mateixa família.

La investigació policial va començar a principis de març, quan els agents de la comissaria de la Bisbal d'Empordà varen començar a investigar l'anar i venir de persones possiblement dedicades al tràfic de drogues en aquesta casa aïllada situada a l'avinguda Costa Brava, en direcció a la Bisbal d'Empordà.

Seguiment de dia i de nit

Els Mossos van estar fent seguiment i van veure que tant de dia com de nit i havia gent amunt i avall en aquesta casa en teoria deshabitada i que sempre eren les mateixes. Un total de sis. Fins i tot, l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra, que compta amb una càmera tèrmica, va sobrevolar la zona en més d'una ocasió per detectar la presència del cultiu interior de marihuana.

Els van identificar i ahir van procedir a la seva detenció a la Bisbal, excepte a un home de 31 anys que el van arrestar a Torroella de Montgrí. També davant de les sospites de la plantació de marihuana, varen decidir fer l'entrada i escorcoll ahir cap a les 9 del matí, després d'aconseguir l'autorització judicial.

Van desplegar un fort operatiu policial amb presència de diverses patrulles dels Mossos, així com agents de paisà d'investigació que es van personar a la casa. Els policies hi van trobar repartides en diverses estances de la casa fins a 1.100 plantes de marihuana en un estat de creixement ja molt avançat.

L'habitatge consta d'una casa i dues naus annexes, on també varen localitzar fertilitzants, així com els diversos estris per al cultiu, com aire condicionat i focus. Els agents van tallar les plantes, les van recollir i van desmantellar tots els objectes per fer funcionar el cultiu.

Pare, mare i dos fills

Els detinguts són quatre membres d'una família de nacionalitat espanyola: pare, mare i dos fills, que tenen 62, 48, 29 i 31 anys respectivament. Als fills els consta domicili a Corçà mentre que als pares a la Bisbal. Part de la família ja havia estat identificada anteriorment per la policia fa uns anys i algun dels seus membres compta amb antecedents policials.

Pel que fa als altres dos detinguts són dos veïns de la Bisbal, de nacionalitat marroquina de 28 i 38 anys. Tots sis van quedar arrestats per ser els presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i està previst que passin a disposició judicial en les properes hores al jutjat de guàrdia de la Bisbal.