El Club Nàutic Estartit va anunciar ahir que preveu començar avui la retirada de la sorra que s'acumula a l'aparcament de la platja Gran de la localitat. El Club va informar aquest dijous que la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat de Catalunya els acabava de trametre la resolució per la qual autoritza el trasllat i reubicació de les sorres de dragat als Griells i a la Pletera. A la urbanització, el Club dipositarà la sorra al límit nord per a la regeneració de la platja; mentre que a la Pletera ha de servir per formar-hi dunes.

El Club Nàutic també va informar que preveuen que el trasllat de la sorra duri unes quatre setmanes, de manera que l'aparcament de la platja hauria d'estar totalment disponible a principis de juny.

El Club va afegir que amb l'empresa adjudicatària de l'obra de renovació de la concessió de la dàrsena esportiva ja havien acordat l'inici dels treballs tan bon punt arribés l'autorització administrativa, de manera que avui ha d'arribar la maquinària per a l'actuació i començar-la.

Aquesta sorra correspon a les operacions de dragat per a la restitució del calat del port, sobretot de la zona de la bocana.