Una dona ha denunciat un capellà per abusos sexuals. Els fets es van produir fa 27 anys en una casa de colònies de Puigpardines (La Vall d'en Bas), però no ha estat fins ara que ella ha decidit explicar-ho davant dels Mossos d'Esquadra.

Segons ha avançat aquest matí RAC1, abans de portar el cas a la Policia, la dona va quedar amb el capellà i va gravar una conversa en la que, assegura la denunciant, el capellà admet els fets i li demana disculpes.

Els fets es van produir quan la denunciant tenia deu anys, en unes colònies a la Garrotxa organitzades per la parròquia d'un municipi del Baix Empordà. La denúncia explica que un dia que ella estava malalta i es va quedar sola a la casa de colònies amb el capellà, que aleshores tenia 54 anys. La denunciant relata els abusos sexuals del mossèn, que també la va amenaçar de mort si explicava el que havia passat.

Els pares de la nena, en conèixer els fets, van demanar a l'escola on la nena anava que l'eximissin d'anar a les classes de religió que impartia el mateix capellà i van denunciar els fets al Bisbat de Girona. La denunciant explica que l'escola va acceptar la petició però que el Bisbat només es va limitar a canviar el mossèn de parròquia, traslladant-lo a l'Alt Empordà.

Segons RAC1, aquest mossèn, de 81 anys, segueix en actiu i està adscrit a les parròquies de Celrà, Flaçà, Sant Joan de Mollet i Sant Llorenç de les Arenes. En el passat havia estat el capellà d'Albanyà, Agullana, Bellcaire i Pals.

El Bisbat de Girona, per la seva banda, assegura que s'ha assabentat del cas arran de la denúncia. Des del Bisbat, asseguren que ho investigaran i, que si el relat de la denunciant és cert, actuaran en conseqüència, remetent-se al comunicat que van fer públic el passat 18 de febrer els bisbes catalans de la Conferència Episcopal Tarraconense, on reiteraven la seva condemna a qualsevol abús comès contra un infant o un menor d'edat.