Denuncien un home per pescar un tonyina vermella a Sant Feliu

La captura amb mort d'aquest peix com a esport recreatiu està prohibida

10.05.2016 | 11:55
La tonyina comissada pels Agents Rurals
La tonyina comissada pels Agents Rurals

Efectius del Grup de Suport Marí del cos d’Agents Rurals han denunciat un home que havia capturat un exemplar de tonyina vermella en aigües de Sant Feliu de Guíxols. La captura amb mort de la tonyina en la pesca esportiva recreativa està prohibida i el pescador va incomplir la normativa en diversos aspectes, entre altres per haver agafat el peix quan era època de veda, per no tenir autorització i per no haver declarat la captura.

Els agents van localitzar una embarcació d’esbarjo que estava practicant la pesca recreativa esportiva i que havia capturat un exemplar de tonyina vermella en aigües marítimes de Sant Feliu de Guíxols. Això va ser la setmana passada mentre els efectius feien tasques de vigilància marítima costanera i van seguir l’embarcació fins a poder localitzar-la en un port nàutic de Platja d’Aro.

Un cop allà, van inspeccionar l’embarcació amb la finalitat de corroborar els fets que havien observat a distància. Durant el control de talles mínimes, els agents rurals van identificar la captura com un exemplar de tonyina vermella (Thunnus thynnus), el qual mesurava 125 centímetres i pesava 40 quilograms.

En plena veda i sense permís

El pescador denunciat incomplia la normativa vigent en nombrosos aspectes. Havia capturat la tonyina en època de veda -període hàbil del 16 de juny al 14 d’octubre, o bé fins que s’esgoti la quota anual de captures de l’any 2016-.

A més, l’embarcació recreativa no disposava de l’autorització específica per a la captura d’espècies de protecció diferenciada atorgada per l’esmentat Ministeri espanyol. I el pescador tampoc no va formalitzar la declaració de la captura i va realitzar el desembarcament en un port no autoritzat i sense l’avís previ obligatori.

Pel que fa a l’exemplar de tonyina vermella, els Agents Rurals destaquen que no es va poder certificar veterinàriament com a apte per al consum i que es va gestionar i eliminat com a residu orgànic.

La captura amb mort de la tonyina vermella en la pesca esportiva recreativa és prohibida. Segons els Agents Rurals, les captures s’han de realitzar mitjançant una pesca responsable en què les tonyines es pesquen sense mort i són retornades novament al medi marí. No obstant, afirmen en un comunicat, que la normativa vigent permet dues captures per mort accidental per temporada per a aquelles embarcacions d’esbarjo que disposin de l’autorització específica corresponent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la captura d’espècies de protecció diferenciada.

Des de l’any 2008, la tonyina vermella disposa d’un Pla de recuperació específic de l’espècie davant de la minva dels exemplars presents en l’oceà Atlàntic Oriental i al mar Mediterrani.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema