Metges de Catalunya (MC) ha convocat una nova jornada de vaga del personal facultatiu de l´Hospital de Palamós el proper dia 19 de maig.

La convoquen dos mesos després de la primera aturada que va mobilitzar el 60% de la plantilla mèdica ja que segons el sindicat, «les reclamacions de col·lectiu no han estat ateses i no hi ha hagut voluntat empresarial per arribar a acords».

A diferència de l´anterior convocatòria de caràcter parcial, la nova aturada es perllongarà durant 24 hores, des de les 8 del matí del 19 de maig, fins a les vuit del matí del dia 20.

Els motius i objectius de la protesta són els mateixos que els del passat 17 de març. Així, els facultatius del centre hospitalari reivindiquen canvis en el model organitzatiu i retributiu de les jornades de guàrdia, en la promoció i formació professional i en la participació dels metges en les decisions assistencials.

El delegat del sindicat a l´Hospital de Palamós, Josep Antoni Duran, subratlla la perseverança dels facultatius per reclamar millores en les seves condicions laborals. I assegura que "l´empresa es manté immòbil i no ofereix solucions, per tant, no tenim altra alternativa que seguir lluitant contra la precarietat a què ens sotmeten, i ho farem mentre no s´obrin a atendre les nostres demandes".

Duran, a més, recorda que les peticions del col·lectiu són assumibles i "no comportarien cap daltabaix econòmic per a l´entitat".

Les peticions del Sindicat passen pel restabliment de les guàrdies de presència física -en comptes de localitzades- en els serveis de Traumatologia i Cirurgia; l'exoneració de l´obligatorietat de realitzar guàrdies als majors de 50 anys; guàrdies de dotze hores en les especialitats de medicina interna i pediatria; l'aplicació de les sentències judicials que estableixen que l´hora de guàrdia s´ha de retribuir, com a mínim, al mateix preu de l´hora ordinària; l'adjudicació del quart nivell de carrera professional als facultatius que es troben pendents de valoració des de l´any 2013.

També volen que hi hagi una avaluació triennal de la gestió del director mèdic per part dels facultatius; la instauració d´un pla de formació continuada per serveis i la revisió anual de les condicions de treball dels metges que presten serveis en els vehicles d´intervenció ràpida (VIR) del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM).