La Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat ha alliberat 25.000 exemplars d'anguila al riu Ter, a l'alçada de Verges. Aquest alliberament forma part del pla de repoblació que es du arreu de Catalunya i que s'ha repetit al Llobregat i a l'Ebre amb un total en els quatre rius de 156.000 exemplars. Les anguiles alliberades tindran un pes d'entre un i tres grams. Els plans de gestió de l'anguila europea tenen per objectiu garantir la recuperació de les poblacions d'espècie.

Segons els dictàmens científics del Consell Internacional per a l'Exploració del Mar (ICES), la població d'anguila es troba fora dels límits biològics de seguretat. En base a les recomanacions de l'ICES, la Unió Europea va publicar el Reglament pel qual s'estableixen mesures de recuperació de la població de l'anguila europea. En el comerç internacional, l'anguila està inclosa en el Conveni CITES, d'espècies que no estan necessàriament amenaçades d'extinció però que podrien arribar a estar-ho tret que se'n controli estrictament el comerç.

D'acord amb aquestes determinacions, per decisió de la Comissió Europea, el 2010 van ser aprovats els Plans de gestió de l'anguila europea (PGA). Aquests plans tenen com a objectiu reduir la mortalitat antropogènica per aconseguir a llarg termini un retorn al mar d'almenys el 40% de la biomassa d'anguiles europees respecte als seus nivells originals.

Entre les mesures tècniques, els alliberaments d'exemplars d'anguila amb efectes de repoblació constitueixen una de les mesures de participació dels pescadors en el manteniment de les poblacions. La Confraria de Pescadors de Sant Pere de Tortosa i Sant Carles de la Ràpita, la Confraria de Pescadors de la Verge del Carme de Sant Carles de la Ràpita, la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Deltebre i l'Associació de Pescadors Professionals d'Angula de Sant Jaume d'Enveja a les terres de l'Ebre, així com les confraries de Roses, l'Estartit i l'Escala són les entitats autoritzades a la pesca d'angula a Catalunya. Totes participen en el programa de repoblació.