Per no fer res, un veí de Sant Feliu de Guíxols de poc no acaba a la presó amb una condemna de tres anys. La seva exparella, ressentida amb ell perquè s'havia casat al Marroc, el va denunciar el 27 de maig de 2011 assegurant que va robar-li la bossa de mà i li va clavar una bufetada tan forta que li havia fet saltar les arracades.

La jutgessa del Penal 5 de Girona no se la va creure perquè la seva declaració estava plena d'incongruències i modificacions i, el més important, va estar tot el procediment amagant la condició d'exparella de l'acusat -ara absolt-.

Durant el judici, l'acusat es va negar a respondre a les preguntes del ministeri fiscal i només ho va fer al seu advocat, Samuel García-Quintas, per revelar que la suposada víctima era la seva exparella, que va ser ella qui el va agredir quan van discutir tres dies abans d'interposar-se la denúncia i que la dona només el vol veure empresonat.

El detall d'haver estat parella ha resultat fonamental perquè la jutgessa apreciï que la falsa víctima tenia un «ànim espuri» quan va interposar la denúncia tres dies després que suposadament haguessin passat els fets. La dona s'havia passat tota la instrucció ocultant la condició d'exparella de l'acusat però no ho va saber amagar durant el judici i va justificar haver trigat tres dies a denunciar els fets «perquè no tenia dades» respecte a la persona que suposadament va agredir-la, «aspecte que s'ha acreditat com a no cert», segons apunta la sentència. Tampoc els informes mèdics apreciaven les lesions que la dona assegurava haver patit.

En l'absolució també ha estat rellevant la declaració de l'agent de policia que va relatar com l'acusat va informar-lo que la discussió que havia mantingut amb la dona era a causa de la gelosia d'aquesta última en saber que s'havia tornat a casar al Marroc.