Palamós inicia avui la Festa Major, que es posarà en marxa oficialment a les vuit del vespre amb el pregó d'obertura de les festes que farà l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, amb motiu de l'agermanament dels dos municipis. Aquests llaços institucionals oficialitzen la intensa i continua relació que des de fa molts anys tenen l'Ametlla de Mar i Palamós, basada en vincles familiars, culturals i socials.

Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Palamós activarà durant la Festa Major un bus llançadora que unirà els aparcaments perifèrics situats a la Ronda de l'Est amb el centre de la vila. Aquest transport, totalment gratuït, es posarà en servei, de les sis de la tarda a la una de la matinada, des d'avui i fins diumenge, quan es clou la festa amb els tradicionals focs artificials.

Després del pregó d'obertura, la Festa Major amb un acte tan destacat com el sopar popular de revetlla amb foguera, ball folk i per tancar, sessió de Dj, que es durà a terme a la plaça Gumersind, a Sant Joan. Avui, les Barraques acolliran l'actuació de l'Orquestra Diversiones i de la Banda del Mariscal.

El dia de Sant Joan centrarà bona part dels actes principals de la Festa Major, amb animació de carrer al matí, jornada de portes obertes al Museu de la Pesca, la festa infantil per celebrar el 21è aniversari de la companyia local Fefe i cia, a la plaça St. Pere; o bé el concert de Festa Major i posterior ball al parc de l'Arbreda Municipal.