CiU de la Bisbal critica que l'equip de govern ofereixi ajudes a entitats bancàries

27.06.2016 | 06:35

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, a l'oposició, ha anunciat que no votarà a favor de les bases per a la "Convocatòria de subvencions per a la millora, rehabilitació i nova implementació d'establiments comercials, de restauració, d'oficines-serveis i d'activitats tradicionals i artesania situats a peu de carrer a la Bisbal d'Empordà", que es portarà al ple dimarts vinent. La portaveu del grup, Núria Anglada (Unió.cat), considera que "no podem votar a favor d'unes bases que, entre altres punts, proposen subvencionar els bancs (subvencionar la rehabilitació dels locals que ocupen els actuals o subvencionar l'arribada de noves entitats bancàries)i no respecten els continus comercials situant oficines on no toca i que també marginen sectors comercials de la ciutat".
La regidora d'Unió afegeix que "nosaltres veiem bé que es potenciï l'obertura de nous comerços i hi hem estat treballant en el govern amb mesures com abaixar a la meitat l'impost d'obertura de nous establiments i fer promoció comercial de la ciutat, però creiem que l'actual govern no sap on vol anar perquè dins seu hi ha formacions gens amigues de l'activitat comercial i l'emprenedoria".
Anglada considera "un disbarat" que les entitats bancàries puguin entrar en unes ajudes que, sosté, haurien d'anar dedicades al petit comerç amb especial atenció a l'establiment d'activitat artesanal a l'Aigüeta, que s'hauria de potenciar clarament i no es fa. Per a la regidora, és "ridícula" la quantitat de 15.000 euros a repartir "quan aquest equip de govern ha decidit, per exemple, destinar-ne 12.000 euros només a publicitat general".
Finalment, el fet que les subvencions només s'atorguin a establiments del centre històric i a l'Aigüeta "suposa discriminar la resta de comerços i sectors comercials de la ciutat, alguns de prou importants i necessitats de suport com els de Jaume II, Talaia o 6 d'Octubre".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema