El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, a l'oposició, ha anunciat que no votarà a favor de les bases per a la "Convocatòria de subvencions per a la millora, rehabilitació i nova implementació d'establiments comercials, de restauració, d'oficines-serveis i d'activitats tradicionals i artesania situats a peu de carrer a la Bisbal d'Empordà", que es portarà al ple dimarts vinent. La portaveu del grup, Núria Anglada (Unió.cat), considera que "no podem votar a favor d'unes bases que, entre altres punts, proposen subvencionar els bancs (subvencionar la rehabilitació dels locals que ocupen els actuals o subvencionar l'arribada de noves entitats bancàries)i no respecten els continus comercials situant oficines on no toca i que també marginen sectors comercials de la ciutat".

La regidora d'Unió afegeix que "nosaltres veiem bé que es potenciï l'obertura de nous comerços i hi hem estat treballant en el govern amb mesures com abaixar a la meitat l'impost d'obertura de nous establiments i fer promoció comercial de la ciutat, però creiem que l'actual govern no sap on vol anar perquè dins seu hi ha formacions gens amigues de l'activitat comercial i l'emprenedoria".

Anglada considera "un disbarat" que les entitats bancàries puguin entrar en unes ajudes que, sosté, haurien d'anar dedicades al petit comerç amb especial atenció a l'establiment d'activitat artesanal a l'Aigüeta, que s'hauria de potenciar clarament i no es fa. Per a la regidora, és "ridícula" la quantitat de 15.000 euros a repartir "quan aquest equip de govern ha decidit, per exemple, destinar-ne 12.000 euros només a publicitat general".

Finalment, el fet que les subvencions només s'atorguin a establiments del centre històric i a l'Aigüeta "suposa discriminar la resta de comerços i sectors comercials de la ciutat, alguns de prou importants i necessitats de suport com els de Jaume II, Talaia o 6 d'Octubre".