La Generalitat comença a retornar a Palamós part del deute que acumula des del 2011

El Departament d'Economia ja fet efectiu el primer pagament a l'Ajuntament i li ha transferit més de mig milió d'euros

28.06.2016 | 13:00

La Generalitat ha començat a retornar a l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) part del deute de més de 4 MEUR que acumulava amb el municipi des del 2011. Aquest dissabte passat, el Departament d'Economia va transferir al consistori 579.000 euros. D'aquesta manera, el Govern comença a eixugar el deute que va reconèixer de manera oficial el desembre de l'any passat. Dels més de 4 MEUR (en concret, són 4,12) la gran majoria corresponen a les obres del Pla de Barris, que pugen a 3,3 MEUR. La resta són subvencions diverses compreses entre els exercicis 2013 i 2015. L'Ajuntament assegura que el reconeixement del deute ha estat "cabdal" per a la comptabilitat municipal, perquè li ha permès quadrar els comptes del 2015 sense necessitat de fer cap provisió addicional.

La Generalitat ha començat a eixugar el deute que des del 2011 arrossega amb l'Ajuntament de Palamós. Dels 4.127.048,38 euros que deu al consistori, el Departament d'Economia n'ha transferit 579.448,79 a les arques municipals. Aquest primer pagament es va fer efectiu aquest passat dissabte 25 de juny.

La majoria del deute correspon a obres fetes en el marc del Pla de Barris 'Palamós Millora', que va permetre rehabilitar els barris de Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord. En concret, aquests pagaments pendents pujaven a 3.323.053,65 euros. La resta s'emmarquen dins de subvencions diverses corresponents al període 2013-2015.

L'Ajuntament recorda que el reconeixement del deute per part de la Generalitat (que el Govern va fer el desembre passat) i la demanda de fer-ne efectiu el pagament ha estat una "reclamació constant" per part del municipi. "La demanda que ha fet Palamós aquests darrers quatre anys s'ha dirigit, principalment, al Departament de Territori, màxim responsable de les subvencions del Pla de Barris", indica l'Ajuntament en un comunicat.

Durant el darrer trimestre de l'any passat, l'alcalde i el regidor d'Urbanisme es van reunir amb responsables de Territori per fer-los dues peticions. La primera, reconèixer oficialment el deute. La segona, pagar-lo. "Finalment, el 30 de desembre la Generalitat va fer públics els imports que es devien al municipi; sense especificar, això sí, ni els terminis de pagament ni si l'import es fraccionaria o bé es retornaria d'una tacada", concreta el comunicat.

Cabdal per a la comptabilitat
L'Ajuntament assegura que el reconeixement del deute ha estat "cabdal" per a la comptabilitat municipal. D'entrada, perquè implica que a l'hora de liquidar els comptes del 2015, el consistori no ha hagut de fer cap provisió de fons arran d'aquesta manca de reconeixement.

Però no només això. El reconeixement, precisa l'Ajuntament, "també ha motivat que un cop verificat el romanent de tresoreria del 2015, que ha estat positiu, aquest es pugui destinar a fer, si s'escau, una major despesa en l'exercici actual". "I evitar que l'Ajuntament de Palamós estigui sotmès a l'obligació d'elaborar un pla de sanejament financer", conclou el comunicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema