La Generalitat paga a Palamós els primers 579.000 euros del deute

L'administració catalana va acumular des de 2011 4,12 milions d'euros sense abonar a l'Ajuntament

30.06.2016 | 07:25

La Generalitat de Catalunya ha fet efectiu el primer pagament dels 4.127.048,38 euros que des de l'any 2011 ha anat acumulant de deute amb l'Ajuntament de Palamós. Aquest primer pagament, ha informat l'Ajuntament, es va fer efectiu el dissabte, quan la l'administració catalana va transferir a la local 579.448,79 euros en concepte del deute acumulat. L'alcalde, Lluís Puig (ERC), ha expressat la satisfacció per aquest primer pagament, que correspon a la certificació més antiga pendent de cobrar del Pla de Barris. Puig ha afegit que, si bé la Generalitat va reconèixer el deute, no hi ha un calendari de pagament, de manera que l'administració catalana els farà quan tingui liquiditat, creu el batlle.

Dels més de quatre milions que la Generalitat devia a l'Ajuntament, 3.323.053,65 euros corresponien a les obres del Pla de Barris Palamós Millora i la resta, a subvencions diverses dels exercicis 2013, 2014 i 2015. Uns diners que l'Ajuntament va haver d'avançar al seu moment.

El reconeixement del deute contret amb el municipi i el pagament dels imports corresponents, ha estat una reclamació constant per part de l'Ajuntament de Palamós al govern autonòmic. La demanda que ha fet Palamós durant els darrers quatre anys s'ha centrat principalment amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, màxim responsable de les subvencions del Pla de Barris, en què es va incloure el projecte Palamós Millora que va suposar la rehabilitació dels barris de Cases Noves, Mas Guàrdies i Eixample Nord.

Durant el darrer trimestre de 2015 l'alcalde i el regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí (CiU), es van reunir amb els màxims responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat reclamant el reconeixement d'aquest deute i el seu pagament. Finalment el 30 de desembre passat, la Generalitat va anunciar el reconeixement dels imports que es devien al municipi, sense especificar ni els terminis de pagament ni si aquest import es fraccionaria o bé es retornaria en un sol cop. Puig ha manifestat que el primer pagament d'aquest deute «és fruit de la feina» feta fins a assolir aquest reconeixement del deute.

La hisenda local
El reconeixement que la Generalitat va fer del deute ha esdevingut cabdal en la comptabilitat municipal, perquè implica que a l'hora de liquidar els comptes de l'exercici 2015 no ha estat necessari fer cap provisió per manca de reconeixement de les obligacions per part de la Generalitat.

Això també ha motivat que, un cop verificat que el Romanent de Tresoreria de l'exercici 2015 ha estat positiu, aquest es pugui destinar, sempre que es compleixin els requisits legals, a fer una major despesa en l'exercici d'enguany i evitar que l'Ajuntament estigui sotmès a l'obligació d'elaborar un Pla de sanejament financer.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema