Enllesteixen la nova planta de transferència de residus de Torroella

Reduirà a la meitat els viatges en camió fins l'abocador de Solius

07.07.2016 | 11:18

Torroella de Montgrí reduirà a la meitat el nombre de viatges en camió fins a l'abocador de Solius i plantes de valorització de residus gràcies a la posada en marxa en breu de la nova planta de transferència. Es tracta d'una instal·lació que s'ha incorporat en el marc de la nova concessió del servei d'escombraries, neteja viària, manteniment de platges i clavegueram, que gestiona l'empresa Urbaser.

L'equipament s'ha construït al costat de la deixalleria municipal i està integrat per cinc grans contenidors on es portaran els residus (rebuig, orgànica, paper i envasos) de la recollida viària. Aquí es compactaran i, quan els contenidors estiguin plens, es portaran a la destinació final. Fins ara, els viatges es feien cada cop que surt el camió a fer la recollida del contenidors de la via pública, és a dir, els desplaçaments s'havien de fer encara que el camió no estigués ple, perquè s'havia de buidar.

Amb la planta de transferència s'optimitzarà el servei i es reduiran les despeses de transport fins a les plantes de tractament. També és important el benefici ambiental que comportarà, ja que es redueixen les emissions de CO2.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema