La CUP va entrar al consistori de Palamós amb un regidor en les passades eleccions municipals i, decidida a fer pública la seva feina feta al llarg del primer any, va fer un acte obert a tothom. El tret de sortida va ser una xerrada sobre la situació actual de les ambulàncies. La CUP s'ha mostrat molt crítica amb la nova contractació del servei de transport sanitari i n'ha denunciat irregularitats. A nivell local, ha presentat dues mocions al ple sobre el transport sanitari.

Tot seguit, el regidor Joan Bohigas i un membre de l'assemblea van exposar la feina feta per la CUP al llarg d'aquest primer any. Aquesta formació és la que ha presentat més mocions, les quals han generat crítiques dels altres partits sobre les formes de presentar-les -per no voler consensuar-les abans-, malgrat que en tot moment respecta la normativa prevista en el Reglament Orgànic municipal. Segons Bohigas, «l'acció política de la CUP ha estat i serà de canvi respecte a l'antiga política: a través de propostes concretes i basades en estudis i experiències positives i vivint la política amb un peu a l'ajuntament i un altre al carrer».

L'acte polític va acabar amb una sardinada popular gratuïta i amb poesia musicada de la mà de Ditifet. En l'acte hi havia el diputat Benet Salellas, que va donar suport a la feina realitzada per l'assemblea de Sant Joan-Palamós.