El sindicat CCOO?ha convocat una vaga de 15 dies al servei de recollida d'escombraries, neteja viària, neteja de les platges i la deixalleria municipal a Sant Feliu de Guíxols, que és prestat per l'empresa Cespa, va avançar ahir Ràdio Sant Feliu. La data d'inici serà des de la mitjanit del 30 de juliol fins a la mitjanit del 14 d'agost, un període dins del qual la ciutat celebrarà la seva Festa Major. La darrera vaga d'escombraries que va viure Sant Feliu de Guíxols va ser el juliol de 2012 i va tenir una duració de quasi deu dies. La direcció general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat ha notificat la convocatòria de vaga a l'Ajuntament ganxó i li ha demanat un informe tècnic sobre les repercussions que pot tenir i si considera convenient establir uns serveis mínims mentre duri l'aturada del servei.

En l'escrit que CCOO comunicava a la Generalitat la convocatòria de la vaga, s'argumentava aquesta per desencallar la negociació del nou conveni col·lectiu, «una resposta clara als punts més sensibles» del conveni -sense concretar-los- perquè «pugui satisfer les reivindicacions de la plantilla» i «una resposta sobre l'organització de l'augment de serveis que se'ns diu que hi haurà».

El batlle de Sant Feliu, Carles Motas (TSF), va lamentar en declaracions a l'emissora municipal la convocatòria d'aquesta vaga en plena temporada turística. Carles Motas va sol·licitar tant a l'empresa com al sindicat que arribin a un acord en els dies que resten pel seu inici «per evitar aquesta vaga que a la ciutat no li interessa ni se la mereix ja que el perjudici econòmic que pot suposar és molt important».