Els restaurants i locals de Platja d'Aro perden més de 50.000 euros pels incidents

La Fecasarm i l'Associació d'Hoteleria encara recullen dades i creuen que la xifra es pot arribar a triplicar - Reclamaran que se'ls indemnitzi aprofitant el procediment penal o bé per la via civil

04.08.2016 | 16:07
Els restaurants de la zona on es van produir els incidents han tornat a la normalitat
Els restaurants de la zona on es van produir els incidents han tornat a la normalitat

La psicosi generada a Platja d'Aro per la 'flash-mob' que feia un grup de turistes alemanys ha deixat pèrdues de més de 50.000 euros per als restaurants i locals de la zona on es va desfermar el pànic. De moment és tan sols una primera estimació, perquè la Fecasarm i l'Associació Hoteleria encara estan recollint dades i calculen que la xifra es pot arribar a triplicar. Segons explica el secretari general de la patronal de l'oci nocturn, Joaquim Boadas, al costat dels danys materials, el gruix de pèrdues ve perquè molta gent va deixar de sopar i va marxar corrent dels locals sense pagar els àpats i consumicions. Boadas ja avança que reclamaran per totes aquestes pèrdues, bé sigui en el mateix procediment penal (en cas que no s'arxivi) bé sigui obrint la via civil contra els participants i organitzadors de la 'flash-mob'.

Onze ferits (alguns, amb atacs d'ansietat), riuades de gent fugint corrents pels carrers i cinc monitores als jutjats acusades de desordres públics. Les conseqüències de la psicosi que fa desfermar la 'flash-mob' a Platja d'Aro, però, no s'acaben aquí. El joc que feia el grup de turistes alemanys, simulant ser paparazzis que perseguien famosos, i la histèria col·lectiva en què va derivar, han deixat importants pèrdues per als locals i restaurants del municipi.

La patronal de l'oci nocturn, la Fecasarm, i l'Associació d'Hoteleria, Restauració i Oci del municipi han començat a avaluar-les. De moment, i només amb una primera estimació, la xifra ja s'eleva a més de 50.000 euros. Però com assegura Boadas, en els propers dies, i a mesura es vagin afinant els números, aquesta quantitat "de ben segur es doblarà i, fins i tot, es pot arribar a triplicar".

La resta de locals i restaurants de l'avinguda també van patir quantioses pèrdues. D'entrada materials, perquè les corredisses i la fugida de la gent va trencar plats i gots i va malmetre mobiliari. "Però aquests danys, que també hi són, no són els més importants; el veritable perjudici ve perquè molts comensals van marxar sense pagar", concreta el secretari general de la Fecasarm.

Tant la patronal com l'associació estan fent un llistat de totes les pèrdues. I per posar un exemple de la magnitud a què poden arribar, Boadas precisa que de fet hi ha un sol local on el greuge arriba als 15.000 euros. Es tracta del restaurant 'Llevant', on hi havia centenars de persones sopant en el moment en què va començar la psicosi i la gent va fugir corrents en estampida.

Reclamar al jutjat

Un cop tinguin els números tancats, Joaquim Boadas precisa que es demanaran danys i perjudicis per la via judicial. Bé sigui dins el mateix procés obert contra les cinc monitores detingudes, bé sigui per la via civil. "Estem pendents de veure com evoluciona el procés penal; si s'arxivés, presentaríem recurs de forma contra la interlocutòria, i si l'arxiu acabés essent definitiu, aniríem per la via civil", indica el secretari de la Fecasarm.

Boadas explica que, a l'hora de respondre per les pèrdues, la responsabilitat serà compartida i solidària "tant entre les persones que van executar l'acció com als organitzadors". És a dir, que es podria arribar fins i tot al touroperador que va vendre el paquet de vacances on ja s'hi oferia la 'flash-mob' pels carrers de Platja d'Aro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'assamblea d'enguany de Cittaslow, a Corea del Sud
Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

Begur acollirà el Comitè Internacional de Cittaslow el març de l´any que ve

El municipi de Begur, actuant en representació de la Xarxa de Municipis per la Qualitat de Vida...

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l´Estació de Castell d´Aro estrena instal·lacions del carrilet

El parc de l'Estació de Castell d'Aro presenta des del passat divendres una fesomia...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Enllaços recomanats: Premis cinema