Descobreixen un cos momificat en un tub de desguàs d'una riera a Platja d'Aro

Els Mossos ho investiguen però no han trobat evidències de criminalitat L'home estava vestit i fa mesos que era al lloc

10.08.2016 | 07:10
Descobreixen un cos momificat en un tub de desguàs d'una riera a Platja d'Aro

Sorpresa macabra a Platja d'Aro: la troballa d'un cadàver momificat en un tub de desguàs d'una riera a prop de l'autovia C-31. Els Mossos d'Esquadra tenen oberta una investigació però d'entrada no s'han localitzat indicis de criminalitat. L'autòpsia que es practicarà a l'Institut de Medicina Legal i Forense haurà d'acabar d'aclarir les causes i la data de la mort de l'home, localitzat al fons del desguàs.

La troballa la van fer ahir al matí dos turistes holandesos al voltant de quarts de deu mentre passejaven per aquesta zona de Platja d'Aro propera a la riera de Fenals i a tocar de l'aparcament d'un parc aquàtic. Els dos homes van localitzar el cadàver en un tub de desguàs que té forma de túnel i que fa només uns dos metres d'amplada per dos metres d'alçada. En aquest punt hi va a parar l'aigua de la riera de Fenals que baixa de la urbanització del Masnou de Platja d'Aro en cas de creixement per pluges i acaba desembocant en un pou.

L'home localitzat a l'interior del tub anava del tot vestit, amb roba d'hivern, i estava en un gran estat de descomposició. De fet, ja estava momificat. Per poder saber les causes de la mort serà clau l'autòpsia, ja que els investigadors dels Mossos ahir van descartar d'entrada que hagi estat una mort violenta en no trobar-ne indicis.

La hipòtesi passa perquè el cos feia temps que es trobava en aquest punt de Platja d'Aro ja que per la roba i l'estat de descomposició hi podria haver passat almenys l'època de més fred. Per tant, s'apunta que hagués pogut patir algun tipus de dolència o s'hagués refugiat per algun motiu -pot ser un rodamón- en aquest punt a tocar de l'autovia.

El mort tindria 60 anys o més i anava equipat amb un anorac, jersei, camisa i tot fa pensar que feia temps que era allà.

Alerta al parc aquàtic
La troballa va sorprendre els turistes, que es van dirigir ràpidament cap al parc aquàtic a donar l'alerta perquè era el lloc més proper i amb gent. Ràpidament en veure el succés i la seva gravetat, des de l'equipament aquàtic van alertar els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols.

La parella d'homes que van localitzar el cadàver van estar al lloc fins a l'arribada de la policia per poder explicar-los com se l'havien trobat i què havia passat. En tot moment van col·laborar i es van mostrar molt tranquils.

Fins a Platja d'Aro van desplaçar fins a quatre patrulles del cos policial de Sant Feliu amb agents de la Unitat d'investigació que van estar treballant al lloc. D'entrada van procedir a la inspecció ocular i van estar buscant mostres per tal de poder descartar que fos una mort criminal. Van declinar-ho però l'autòpsia en tindrà l'última paraula.

Buscant entre desapareguts
Per intentar identificar al cadàver, la policia ha estat buscant en les seves bases de dades per si s'havia denunciat alguna desaparició a la zona i si algú pot quadrar amb l'home localitzat al túnel del desguàs. A Platja d'Aro no se n'hauria denunciat cap.

Durant tot el matí hi va haver presència policial a la zona fins que el jutge va arribar a lloc. Al voltant d'un quart de tres de la tarda es va procedir a l'aixecament del cadàver per traslladar-ho a l'Institut de Medicina Legal i Forense, on se li farà l'autòpsia.

La zona on es va trobar el cos momificat és una zona de Platja d'Aro per on alguns veïns de la vila a vegades passegen i s'utilitza per fer drecera en cas de voler anar cap a les urbanitzacions que hi ha a la localitat de la Costa Brava. Tot i això, el punt on es va trobar l'home no era difícil de veure ja que el desguàs és força estret i calia mirar al fons del túnel.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places a la Corxera

L'equip de govern engega el procés perquè les obres siguin una realitat en dos anys i s'enterri el...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema