L'autòpsia no troba indicis de violència al cadàver de Platja d'Aro i apunten mort natural

S'han extret mostres de teixit i d'ADN per enviar a analitzar i s'intentarà identificar el cos per la dentadura o les bases de dades

10.08.2016 | 07:10

L'autòpsia no ha trobat cap indici de violència al cadàver localitzat aquest dilluns en un tub de desguàs de Platja d'Aro (Baix Empordà). El cos, totalment momificat, correspon al d'un home de mitjana edat, que anava vestit amb roba d'hivern. Els forenses es decanten per una mort natural, després de no trobar cap evidència que faci pensar en cap altra causa. Durant l'examen del cadàver, que s'ha fet aquest matí a l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG), els metges han extret mostres de teixit del cos –els òrgans, ja estaven deteriorats- i també d'ADN per enviar-les a analitzar. Ara, un cop es tinguin els resultats, es cotejaran amb les bases de dades per intentar identificar el cadàver. També es mirarà de saber-ne la identitat mitjançant la dentadura.

El cos momificat va aparèixer aquest dilluns a l'interior d'un tub de desguàs proper a l'Aquadiver de Platja d'Aro. Van ser dos turistes holandesos els qui van fer la macabra troballa. Un geolocalitzador els va indicar aquesta ruta, molt poc transitada, i a l'interior del tub van descobrir el cadàver.

El cos correspon a un home de mitjana edat. Per l'aparença, i perquè duia roba d'abric, tot porta a pensar que feia mesos que el cadàver es trobava a l'interior del tub. Després de topar-se amb el cadàver, els turistes van alertar un treballador del parc aquàtic (situat gairebé a tocar) i des de l'Aquadiver es va donar l'alerta als mossos.

Fins a la zona s'hi va desplaçar la comitiva judicial (el cas es porta des de Sant Feliu de Guíxols) i també agents d'investigació. L'aixecament del cadàver, que no tenia signes aparents de violència, es fa fer pels volts de les dues del migdia.

El cos es va traslladar a la seu de l'IMLG, on aquest dimarts els forenses li han fet l'autòpsia. D'entrada, l'examen ha servit per certificar allò que es va veure en una primera inspecció: que el cadàver no presenta signes de violència que facin pensar en una mort criminal. Per això, d'entrada, els forenses es decanten per concloure que va morir per causes naturals.

Teixits, ADN i dentadura

El cadàver, totalment momificat, estava bastant deteriorat. De fet, no s'han pogut extreure mostres dels òrgans. Sí que se n'han tret teixits i també una mostra de sang, que ara s'enviaran a analitzar al laboratori, per saber-ne l'ADN i també veure si hi ha presència de restes de tòxics (alcohol o drogues).

Saber la identitat del cadàver, però, serà feixuc. D'entrada, perquè tant a la Policia Local com als Mossos d'Esquadra no els consta cap denúncia de desaparició a la zona. Això obre la hipòtesi que es pogués tractar d'un indigent que es va refugiar a l'interior del tub, que passa per sota la C-31, i que allà hi va morir.

El cos tampoc té tatuatges o marques que en puguin facilitar la identificació. Els forenses n'estudiaran ara la dentadura, per saber si això pot permetre saber-ne la identitat. En paral·lel, quan se'n tingui l'ADN, es cotejarà amb les bases de dades policials, per veure si hi apareix. Mentrestant, el cos quedarà al dipòsit de l'IMLG.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Recreació del futur aparcament de la Corxera.
Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L´Ajuntament defensarà que l´alçada del xalet del Golfet és correcta

L'alcalde de Palafrugell sosté que la Generalitat «s'equivoca» en algunes irregularitats detectades...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any vinent

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

Enllaços recomanats: Premis cinema