Denuncien problemes d'accessibilitat per a minusvàlids a la platja de St. Antoni

El consistori diu que existeixen una vintena d'accessos i que s'han instal·lat línies de vida per facilitar la sortida de l'aigua

22.08.2016 | 06:42
Denuncien problemes d'accessibilitat per a minusvàlids a la platja de St. Antoni
Denuncien problemes d'accessibilitat per a minusvàlids a la platja de St. Antoni

Alguns usuaris de la platja de Sant Antoni de Calonge amb mobilitat reduïda han denunciat a Diari de Girona que aquest estiu han patit dificultats per arribar fins aquest espai o, fins i tot, per poder entrar a l'aigua. "Tinc un 64% de minusvalia i he demanat reiteradament a l'Ajuntament que posi més planxes que permetin als minusvàlids poder arribar fins a l'aigua", lamenta Antònia Garcia, que estiueja a la localitat baixempordanesa. Tot i això, "només m'han donat excuses i no han fet res", afegeix l'usuària.
Una queixa que coincideix amb la d'un altre estiuejant de la zona -que ha preferit mantenir-se en l'anonimat- que té un familiar amb un 60% de minusvalia. "Fa sis anys que venim als estius durant dos o tres mesos i he presentat diverses instàncies per denunciar aquests problemes", explica aquest usuari, que afegeix que encara no ha obtingut resposta.
"Hi ha un servei de bany adaptat a Torre Valentina, tot i que la majoria d'hotels estan a l'altra punta del poble, on s'allotgen famílies amb cotxets, gent gran i persones amb mobilitat reduïda", indica aquest estiujant, recalcant que el principal problema "és arribar fins allà". "Podrien posar una llançadora que recollís aquests usuaris a diferents punts del passeig i els portés fins a Torre Valentina", proposa, afegint que tampoc "té cap sentit" que aquest servei adaptat es concentri en un sol punt. "Hi ha vuit socorristes i deu cadires adaptades. Podrien estar repartits per tota la platja en lloc d'estar concentrats en un sol espai, on davant només hi ha un hotel", critica aquest ciutadà, que afegeix que, a més, el servei té "moltes deficiències".
D'altra banda, aquest usuari també denuncia que la plaça per a minusvàlids situada al carrer Girona, davant a biblioteca municipal "La cooperativa", està fora de servei des del passat 12 d'agost. "En ple pont de 15 d'agost, van posar un tancat amb una campanya publicitària i no van habilitar cap espai alternatiu", critica l'estiuejant, concloent que "tot plegat és una broma pesada".

Resposta del consistori
Per la seva banda, el govern municipal defensa que actualment existeixen una vintena d'accessos repartits per tota la platja i que s'intenta "donar cobertura a tot arreu on es pot". "En els llocs on les passarel·les no arriben fins a l'aigua és per evitar que es trenquin quan hi passa la màquina que neteja la sorra", explica el regidor de Platges i Medi Ambient, Joan Caner (CiU), qui afegeix que enguany s'han comprat 100 metres lineals més de passarel·la. En relació a aquest tema, l'edil calongí remarca que aquestes vies d'accés s'han canviat en diverses ocasions en els últims anys. "Primer les vam posar de fusta, però amb la calor es contreien i sortien els claus. Després les vam canviar per unes de plàstic marró, però agafaven molta temperatura i generaven molèsties i inclús alguna cremada. Actualment n'hi tenim unes de plàstic reciclat de color blanc", puntualitza Caner, que remarca que existeixen una vintena d'accessos per accedir a la platja. "S'intenta donar cobertura a tot arreu on podem, però a vegades per qüestions tècniques se'ns fa difícil", afegeix.
En relació a la zona on s'ofereix el servei de bany adaptat, a Torre Valentina, Caner nega que tingui res a veure amb la ubicació dels hotels. "La tipologia de platja de Sant Antoni és una mica especial, per això vam fer una auditoria externa per determinar quin espai era millor per facilitar l'accessibilitat i l'aparcament", assenyala el regidor. A més, concreta que enguany s'espera que aquest servei superi el miler d'usuaris.
Tot i això, el regidor reconeix que "puntualment hi ha algun problema" i que, per aquest motiu, els cinc agents que gestionen la platja -policia, brigada municipal, platges, turisme i l'empresa de socorrisme- fan reunions periòdiques per determinar problemes i solucions. "Aquest estiu, per exemple, hem instal·lat quatre línies de vida als tres espigons per ajudar a persones grans o dones embarassades a entrar i sortir de l'aigua", explica el representant municipal.
Respecte a la plaça d'aparcament del carrer Girona, el regidor subratlla que es reubicarà a sis metres d'on era. "Vam haver de treure uns contenidors soterrats, i vam creure convenient posar-los davant un edifici municipal amb un tancat, on és cert que hi havia aquesta plaça per a discapacitats", indica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema