Salvem Solius torna a la carretera

La plataforma es manifesta per mostrar el rebuig a la granja de pollastres que es projecta i n'informa els conductors

05.09.2016 | 07:18
Salvem Solius torna a la carretera

La plataforma Salvem Solius va tornar ahir a la carretera: si anys enrere ho va fer per evitar la construcció del polígon industrial de Santa Cristina d'Aro a la Vall de Solius; ara ho fa per mostrar el seu rebuig a la granja per a 83.500 pollastres d'engreix que s'hi projecta. Una de les portaveus de la plataforma, Helena Bou, va insistir en la necessitat que l'Ajuntament tiri endavant el Pla Especial de Protecció de Solius i decreti una suspensió de llicències per evitar la implantació d'una altra activitat agrícola o ramadera de característiques similars a la granja de pollastres. Un dels principals temors que tenen els representants de la plataforma és que els excrements que produeixin els pollastres puguin contaminar l'aqüífer del Ridaura i provocar una situació com la que es va viure a la Bisbal d'Empordà i als municipis de l'entorn per excés de nitrats a l'aigua.

Una seixantena de persones contràries a la granja van concentrar-se al migdia a l'Ajuntament cristinenc i, des d'allà, es van desplaçar fins a la rotonda que distribueix el trànsit de l'autovia cap a Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina -a diferència d'anteriors ocasions, la plataforma Salvem Solius no va poder tallar l'autovia, com havia sol·licitat, ja que els responsables viaris de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra no els ho van autoritzar. En aquest punt, es van situar als vials d'accés a la rotonda on van informar als conductors de la seva reivindicació.

Entre el missatge que van transmetre els manifestats, hi ha el de la necessitat urgent que l'Ajuntament aprovi el Pla Especial de Protecció de la Vall de Solius i suspengui l'atorgació de llicències per evitar la implantació de noves granges.

Esperant informes
A més, va exposar Helena Bou, la plataforma ha sol·licitat tres informes a l'Agència Catalana de l'Aigua, al Departament d'Agricultura i al de Territori i Sostenibilitat sobre la granja de pollastres. Salvem Solius considera que, mentre no existeixi aquesta documentació, la granja no es pot començar a construir. A l'ACA li han demanat que analitzi l'estat actual de contaminació de l'aqüífer i si pot assumir 835 tones anuals de gallinassa. Salvem Solius vol evitar una major contaminació de l'aigua per nitrats. L'informe sol·licitat a Agricultura és per evitar que el pla de dejeccions de la granja de porcs se solapi amb el de la granja veïna de vaques ja que, va manifestar Bou, és una pràctica habitual. Finalment, l'informe de Territori i Sostenibilitat és perquè concreti si la granja compleix les directrius del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines pel que fa a la protecció dels sòls agrícoles, ja que la nova granja s'erigiria sobre cinc hectàrees de sòls agrícoles de primera qualitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

L'estat en que ha quedat el cotxe accidentat
Un jove queda ferit lleu al bolcar amb el seu cotxe a Bellcaire d´Empordà

Un jove queda ferit lleu al bolcar amb el seu cotxe a Bellcaire d´Empordà

El vehicle de l´accidentat ha sortit de la via a l´alçada del quilòmetre 4,5 després de fer...

L´alcalde de Calonge insta als edils del PSC i PP al govern que rebutgin el 155

L´alcalde de Calonge insta als edils del PSC i PP al govern que rebutgin el 155

Jordi Soler els insta posicionar-se en contra de la mesura i condiciona la continuïtat del pacte a...

Arrenca l´enderroc de la finca el «Frontón» de Torroella de Montgrí

Arrenca l´enderroc de la finca el «Frontón» de Torroella de Montgrí

La propietat de la finca coneguda com el «Frontón» de Torroella de...

Palafrugell reobre quasi cinc quilòmetres de camins de terra

Palafrugell reobre quasi cinc quilòmetres de camins de terra

L'Àrea de Serveis de l'Ajuntament de Palafrugell està realitzant aquest mes diversos...

Mor un home de 90 anys a Jafre en ser atropellat per un tot-terreny

Mor un home de 90 anys a Jafre en ser atropellat per un tot-terreny

Es tracta de la víctima mortal d'accident de trànsit número 39 des del començament d'any a les...

La ultrafondista Núria Borrell rep avui el Premi Montgrí de l´Esport

La utrafondista torroellenca Núria Borrell rebrà avui el Premi Montgrí de...

Enllaços recomanats: Premis cinema