El socioecòleg Ramon Folch va ser el protagonista aquest divendres de la tercera Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala sota el títol: "Turisme: sumar sense restar. Treure partit de la interferència entre sistemes". Folch va exposar que "el turisme s'ha de gestionar a través de l'oferta i no de la demanda" perquè no acabi esdevenint un problema per al país. Folch va explicar que el constant creixement del turisme ha comportat conflictes que el país ha de resoldre de manera conciliadora mantenint el nivell d'interès del destí.

Folch va repassar el fenomen turístic dels últims 150 anys fins ara, fent referència al canvi i al replantejament del turisme que, segons ell, exigeix actes de govern i de complicitat amb la societat.

La Fundació Jordi Comas Matamala organitza el 28 d'octubre una Jornada dedicada a analitzar les tendències del turisme de vacances a través de quatre panels d'experts en la matèria: un que reunirà representants de l'àmbit universitari; un altre, amb assessors i experts en gestió turística; un tercer, del món empresarial; i el quart, format per usuaris prescriptors i comunicadors.