L'antiga empresa concessionària dels aparcaments de la Planassa, la platja Gran i la Cooperativa de Palamós, Romepark, deu a l'Ajuntament 100.000 euros en concepte del cànon d'explotació establert amb el consistori. El ple municipal d'aquest dimarts va acordar, per unanimitat, l'execució de la garantia que l'empresa havia deixat per incompliment de les seves obligacions del contracte.

Romepark va deixar la gestió dels citats aparcaments el 19 de juliol passat per extinció del contracte. Anteriorment, l'Ajuntament de Palamós havia intentat rescindir-lo, però es va fer enrere després que la Comissió Jurídica Assessora valorés que l'argument de l'administració per trencar el contracte no era suficient per posar-hi fi. D'aquesta manera, l'Ajuntament va deixar que el contracte arribés al darrer dia.

Romepark, però, va deixar la gestió sense fer front al cànon d'explotació de 124.000 euros, motiu pel qual l'Ajuntament ha decidit quedar-se amb els diners de la garantia que va dipositar l'empresa (24.000 euros). D'aquesta manera, el deute que l'empresa té actualment amb l'Ajuntament de Palamós és de 100.000 euros.

Fonts municipals han informat que aquest deute ja es troba en procés de reclamació executiva, és a dir, que si l'empresa no abona els diners en els terminis legals establerts, la xifra de 100.000 euros patirà un increment per recàrrecs i els interessos de demora que corresponguin.

D'altra banda, el ple també va aprovar amb l'únic vot en contra de la CUP destinar 14.000 euros a adequar un espai de l'aparcament del vial del port perquè pugui acollir circs. El regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí (CiU), ha explicat que amb aquesta actuació resolen la problemàtica d'instal·lació d'aquestees activitats, que solen instal·lar-se al Cervantes, cosa que fa perdre aparcament.

Pallí ha afegit que aquest aparcament no s'acaba d'emplenar mai, de manera que se n'adequarà una part. La CUP hi va votar en contra perquè entén que la despesa és excessiva pel retorn que els circs tenen al municipi, tant per l'interès que pot despertar entre la població com per l'impacte econòmic que pot suposar.