Les basses dels aiguamolls de la Pletera, a l'Estartit, són visitades durant aquestes setmanes de tardor per una bona colla d'ocells migradors, la majoria d'ells limícoles (que viuen en zones de llims), que hi troben un bon hàbitat per aturar-se a reposar forces en el seu viatge.

Bona part d'aquests ocells només hi són presents en aquesta època, ja que es reprodueixen al nord d'Europa i la fred fa que hagin de passar l'hivern en latituds més benignes, ja sigui a la costa mediterrània o més al sud, als tròpics africans.

Que això ja estigui passant sense haver acabat encara el procés de restauració de l'espai és tot un èxit, consideren els responsables del projecte que s'hi desenvolupa de recuperació de les llacunes.

D'aquesta manera, durant aquests dies als aiguamolls s'hi han observat grupets de corriols, pigres, territs, gambes i tètols, i fins i tot un flamenc -que s'hi ha estat una desena de dies-, alimentant-se dels invertebrats que troben a les llacunes de la Pletera i de Fra Ramon, incloent-hi les noves basses creades en el marc del projecte Life.