Els metges han donat l'alta al segon bomber del parc de Palafrugell afectat per botulisme. L'home ha passat 113 dies ingressat a l'hospital Josep Trueta de Girona, dels quals 99 a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Després de passar a planta, on ha estat dues setmanes, el bomber va poder tornar a casa aquest dimarts passat. Pràcticament no li han quedat seqüeles de la intoxicació. Tant ell com el seu company, que va sortir de l'hospital a mitjans d'agost, es van intoxicar el passat 27 de juny durant un dinar de família al parc de Palafrugell. Els dos van menjar una esqueixada feta amb mongetes blanques que havien comprat en un supermercat i que contenien la toxina butolítica. Era un pot de vidre de 400 grams envasat per Hermanos Cuevas S.A. L'empresa va separar inicialment el lot, però per un error, les mongetes contaminades van tornar al canal de distribució.

Els dos bombers van ser els únics participants en aquell dinar del 27 de juny que es van intoxicar perquè només ells van menjar d'una safata d'esqueixada casolana amb tomàquet, ceba, bacallà dessalat, pebrot vermell i les mongetes en conserva. Els altres set efectius que també eren a l'àpat van menjar esqueixada d'una altra safata, on hi havia salsa de romesco. I aquesta diferència, precisament, va permetre identificar els pots sospitosos de contenir la toxina.

D'urgència al Trueta

Aquell mateix vespre, els dos bombers ja van començar-se a trobar malament. L'endemà van anar al metge i van ingressar d'urgència a la UCI del Trueta. Patien els símptomes característics del botulisme, una malaltia greu que pot arribar a ser mortal: malestar general, vòmits, visió doble, dificultats per respirar i sensibilitat a la llum.

Un dels bombers ingressats va poder passar a planta a principis d'agost, perquè havia evolucionat favorablement, i els metges li van donar l'alta el dia 12 d'aquell mes. L'altre, el que ara ha pogut tornar a casa, ha hagut de passar-se gairebé quatre mesos a l'hospital. En concret, s'hi ha estat 113 dies, dels quals 99 a la UCI. Després d'estar-se dues setmanes a planta, el bomber va rebre l'alta aquest dimarts passat, segons va avançar Catalunya Ràdio. L'home ja es troba al seu domicili acabant-se de recuperar.