Més d'un centenar de persones (100 adults i quatre menors) han gaudit durant aquest any de les visites guiades i obertes al públic en genera, al Claustre del Mas del Vent de Palamós. La xifra, han informat fonts municipals, destaca pel ple que hi ha hagut en totes i cadascuna de les visites programades, quatre en total, que s'han dut a terme els dissabtes 12 de març, 2 d'abril, 1 d'octubre, i finalitzant el passat 5 de novembre.

Aquestes visites públiques al Claustre del Mas del Vent són fruit del compromís establert mitjançant el conveni signat a finals de l'any passat entre l'Ajuntament de Palamós i la plataforma cultural Focus Engelhorn, que permet posar en funcionament aquesta «iniciativa cultural, docent i social que va encaminada a posar de relleu i en valor els elements arquitectònics i artístics ubicats al Mas del Vent de Palamós, a través de la interpretació, la formació i l'estímul de la creativitat», incorporant aquestes visites a l'oferta turística del municipi i reforçant el paper del seu patrimoni cultural.

Aquestes visites es van establir per a grups d'un màxim de 25 persones adultes, amb una reserva de deu places per a menors, amb un preu de 20 euros per persona adulta i de 10 per als menors de 16 anys. La venda dels tiquets i la gestió de reserves s'ha realitzat des del Museu de la Pesca de Palamós.

L'itinerari que s'ha preparat ha tingut el guionatge de l'empresa Àgora, especialitzada en continguts de les visites guiades de centres de referència de Catalunya, i els seus continguts s'han elaborat per a poder fer en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

La visita al Mas del Vent ha permès conèixer la història del claustre romànic (almenys en l'estil), però també del propi mas i de la torre de defensa (declarats Bé Cultural d'Interès Nacional) així com el marc de la finca on s'ubiquen. Les quatre visites programades han conclòs amb un tastet de vi, oli i de productes de temporada que són cultivats i elaborats per Brugarol en diferents finques de Palamós entre elles el Mas del Vent, han afegit les fonts municipals.