El ministeri de Defensa de l'Estat ha posat a subhasta, per tercera vegada, la bateria militar de Punta Milà de Torroella de Montgrí amb un preu de sortida de 264.275,66 euros, segons va avançar ahir Cadena Ser. Les subhastes anteriors per vendre aquest espai de 22 hectàrees, van quedar desertes.

Per la seva part, l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, va lamentar aquesta decisió i va assegurar que és un «contrasentit» que l'Estat vulgui vendre un espai que «no li va costar res» perquè el va expropiar en època franquista.

«El que hauria de fer Defensa és tirar a terra les construccions, desenrunar-ho, renaturalitzar-ho i tornar-ho al municipi o a la Generalitat perquè formi part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter com a llegat per a les generacions futures», va opinar el batlle en a través d'un missatge que va compartir a través de les xarxes socials.

A més, Rufí va ressaltar que «no creu» que ningú vulgui comprar aquest espai a tocar del camí vell que porta de l'Estartit a l'Escala, perquè es troba «en molt mal estat».

Aquesta vegada, la base Loran C, que ocupa 35 hectàrees i que està tancada des de 1994, va quedar exclosa del lot que l'Estat ha posat a la venda. En l'última subhasta, celebrada el 2015, es demanaven per aquest equipament 575.000 euros, mentre que per la bateria militar, 278.000 euros.

L'any 2011, l'Ajuntament de Torroella ja va demanar a l'Estat que enderroqués la base militar i que cedís l'antiga base nord-americana Loran, i el 2012, abans que Defensa decidís vendre les dues finques per més de 800.000 euros, va proposar adquirir-les per 100.000 euros.