n L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell organitza fins al proper 30 de març la 26a edició la campanya gastronòmica degana de Catalunya, La Garoinada. Els restaurants participants de l'edició d'enguany són: La Xicra, Pa i Raïm i Xadó, de Palafrugell; El Far, La Llagosta, Llafranc, Llevant i Terrassa Terramar, de Llafranc; i El Clot dels Mussols (Hotel Tamariu) i Can Martí Patxei, de Tamariu.

L'any 1992 el Patronat Municipal de Turisme de Palafrugell inicià el que seria la primera campanya gastronòmica de Catalunya -segons l'IPEP. Des d'aquella primera edició, l'objectiu d'aquesta campanya ha estat promoure la cuina de Palafrugell com una cuina de qualitat, amb productes de la terra i tradicionals, i alhora fer-la extensiva des dels restaurants del municipi, que donen fe del bon nivell gastronòmic del municipi a tot el país.

Al llarg de les darreres edicions, els restaurants que han participat en les Garoinades han vetllat per la sostenibilitat del producte central d'aquesta campanya, les garoines. Aquests restaurants les adquireixen exclusivament a mariscadors professionals.