El centre municipal mediambiental Espai Mas d'en Pinc de Begur es proveirà amb energia provinent d'un equip solar pioner en un equipament públic de Catalunya, que pot arribar a generar fins a 6.200 quilowatts per hora.

El nou sistema, que té un pressupost de 16.577 euros i consisteix a dotze panells en forma de pètals, representa "un pas més" en la conversió d'aquest espai en pioner en matèria mediambiental", ha recordat l'alcalde Joan Loureiro.

L'equip, dissenyat a Àustria, es denomina Smartflower i és el primer de tipus fotovoltaic tot en un que s'instal·la en un equipament públic de Catalunya.

Els dotze panells, que mesuren 2,65 metres d'altura i pesen uns 750 quilos, ocupen una superfície de 18 metres quadrats i es destaquen per seguir el moviment del sol per ser més eficients, amb la qual cosa rendeixen al 100% de la seva capacitat en tot moment.

A més, es pleguen automàticament amb la posta de sol o si detecten que el vent supera els 54 quilòmetres per hora i també es netegen de forma automàtica.

Aquest equipament municipal és un espai de treball compartit entre l'administració pública i entitats privades, inaugurat el 8 de maig de l'any passat.

El centre és la seu de l'àrea municipal de Medi Ambient, però també d'entitats i empreses d'aquest sector, amb el qual es mira, a més, de buscar confluències en projectes comuns.

Entre les entitats i empreses presents figuren Protecció Civil, SB Creacions Turístic, Bis Ambiental, Club Excursionista Els Perduts de Begur, Associació Sotaigua, Associació Cultural Mediambiental La Curculla i l'Associació Begur Aigües Obertes.

"Volem que sigui un referent mediambiental del país", ha mantingut l'alcalde, que també vol que la gent del municipi el senti com a propi.