Palamós vol reduir a 25 hectàrees el polígon industrial de la Pietat

Els grups municipals de la CUP i de Junts per Palamós i Sant Joan s´oposen al seu desenvolupament

17.02.2017 | 07:20
Els terrenys de l´entorn de la Hutchinson, al sector de la Pietat

L'Ajuntament de Palamós treballa en una reducció important del sector industrial projectat al sector de la Pietat després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya n'anul·lés el planejament urbanístic que hi havia. El regidor d'Urbanisme, Jordi Pallí, ha concretat que la superfície que ocuparà el futur polígon industrial patirà una disminució notable respecte de la que es preveia en el POUM: el sòl industrial a desenvolupar passarà d'unes 45 hectàrees a 25. El regidor defensa la necessitat que Palamós té de disposar de sòl industrial nou. No ho veuen amb entusiasme els grups municipals de la CUP i de Junts per Palamós i Sant Joan, ambdós a l'oposició, que consideren que l'afectació que tindrà el desenvolupament del polígon tant ambientalment com paisatgísticament no paga la pena, de manera que s'hi oposen. Ahir, el regidor de la CUP Joan Bohigas va anunciar que la formació promourà una campanya per aturar-lo ja que defensa que als muncipis de l'entorn –Palafrugell, Vall-llobrega i Calonge– hi ha suficient sòl industrial pendent de ser edificat perquè aculli les necessitats dels industrials palamosins.

Precisament, en el ple d'aquest dimarts, tots els grups van aprovar una moció de la CUP perquè l'Ajuntament informi la ciutadania sobre l'estudi realitzat per l'àrea d'Urbanisme municipal sobre les possibilitats d'ocupació que tenen els polígons industrials de l'entorn –un estudi que havia de fonamentar l'argumentació de la CUP en contra del desenvolupament del polígon de la Pietat. Pallí ha manifestat que «no hi ha cap voluntar d'amagar informació» i que aquest informe serà públic.

En tot cas, l'equip de govern (ERC i CDC) està convençut que el polígon s'ha de desplegar a la Pietat, visió que compta amb els altres grups municipals. Pallí ha afirmat que el de la Pietat «és l'únic espai disponible a Palamós per destinar-lo a sòl industrial».

Pallí ha argumentat la reducció de la superfície en què treballa l'Ajuntament per adaptar-la a «les necessitats reals que té Palamós». També ha exposat que retallar a la meitat l'extensió permetrà, igualment, reduir-ne l'impacte en l'espai –en aquest sentit ha concretat que el sòl industrial nou es concentrarà a l'entorn de la Hutchinson, de manera que no serà tan expansiu en el territori–; i els promotors hauran d'afrontar menys cessions de carrers i zones verdes, cosa que ha d'afavorir-ne la seva viabilitat econòmica i, per tant, que els promotors l'executin. Quant a l'argument d'oposició de la CUP, Jordi Pallí ha manifestat que el sòl industrial lliure en altres municipis no és suficient per cobrir la demanda palamosina i que «tampoc és lògic que Palamós renunciï a les indústries que té i al potencial de llocs de treball que tenen».

El regidor d'Urbanisme ha afegit que «estem pendents de presentar el dibuix de la delimitació» del polígon, un canvi respecte del planejament anul·lat pel TSJC que s'ha de tramitar a través d'una modificació puntual del Pla General.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Des de Zamora, el primer llibre sobre el claustre del Mas del Vent

José María Sadia recull nous testimonis quan es compleixen cinc anys del seu «descobriment»

Confiscats a Palamós 6 quilos de gamba vermella i 1,3 kg de besuc que no havien passat cap control sanitari

Confiscats a Palamós 6 quilos de gamba vermella i 1,3 kg de besuc que no havien passat cap control sanitari

Els fets van passar dimecres quan es va interceptar un particular que volia endur-se la mercaderia...

Ensenyament diu que Vall-llobrega tindrà nova escola en tres anys i mig

L'AMPA reclama que, mentrestant, s'acondicionin les aules, que estan en barracons des de fa 12 anys

Els firaires volen pressionar l´EMD de l´Estartit amb una manifestació

Els firaires volen pressionar l´EMD de l´Estartit amb una manifestació

Han demanat permís per fer-la demà a les 11 del matí amb una marxa lenta de vehicles a l'entrada...

Un incendi obliga a tallar la C-31 a Platja d´Aro

Un incendi obliga a tallar la C-31 a Platja d´Aro

Tres helicòpters i tres vehicles de Bombers han estabilitzat un foc que s'ha produït prop de...

Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

Ensenyament construirà una nova escola a Vall-llobrega

S'estima que el nou centre sigui una realitat d'aquí a tres anys i mig, per això l'AMPA ha demanat...

Enllaços recomanats: Premis cinema