L'Ajuntament de Mont-ras ha rebut una subvenció de 83.000 euros per connectar la xarxa d'abastament d'aigua municipal a la canonada del Pasteral que abasteix el litoral del centre de la Costa Brava. L'alcalde, Carles Salgas, ha explicat que la voluntat és licitar l'obra, que puja uns 140.000 euros, en un mes. Salgas ha afegit que l'Ajuntament haurà de conveniar l'aportació de l'aigua amb l'Agència Catalana de l'Aigua ja que la canonada encara no està cedida al Consorci de la Costa Brava.

L'alcalde de Mont-ras ha afegit que la connexió amb la canonada del Pasteral permetrà a l'Ajuntament treure a concurs la gestió d'aquest servei o, s'ha decidir, si crea una empresa pública. Salgas ha comentat que, actualment i des de fa anys, la gestió del servei la realitza la Companyia d'Aigües de Palamós ja que la xarxa municipal de Mont-ras està connectada a la canonada que aquesta empresa té dels pous de Llofriu a Palamós. El batlle ha afegit que «abans no hi havia cap més canonada» per subministrar aigua a Mont-ras, de manera que tampoc tenia sentit convocar el concurs, de manera que el contracte amb Capsa s'ha anat prorrogant. En tot cas, Salgas és conscient que l'Ajuntament ha de treure la gestió del servei a concurs.

La convocatòria d'aquest concurs és un dels objectius de Salgas per aquest mandat. Un altre, i en el mateix sentit, és treure a concurs la gestió del servei de recollida d'escombraries, el qual realitza l'empresa Servitransfer i que té el contracte prorrogat des fa anys (la situació és semblant a la de Forallac, ja que aquesta societat va rebre el contracte a principis del 2000 de Cespa).

La complexitat, però, és molt més elevada en el concurs del contracte d'escombraries. Salgas ha manifestat que «hem de canviar la filosofia» del sistema de recollida d'escombraries -per exemple, introduir la recollida porta a porta- perquè «no pot ser» que el municipi només recicli el 16% dels residus que genera ja que en el futur proper, no reciclar penalitzarà econòmicament molt més que ara. Una altra problemàtica i que aixeca els dubtes del batlle és què fer amb els contenidors soterrats: «N'hi ha cap a una vintena, ara han de passar una inspecció tècnica que costa 30.000 euros a l'any; si posem contenidors de les fraccions en superfície, què fem amb els soterrats?». Amb els números del cost d'una o altra modalitat, tampoc aclareix les coses i manté els dubtes de què fer.