El nou centre de salut de l'Estartit, que dobla l'espai d'atenció assistencial respecte de l'anterior, va entrar en funcionament ahir per atendre urgències i, avui, ja serà totalment operatiu, van informar des de l'Entitat Municipal Descentralitzada. El nou equipament ha suposat una inversió de més d'un milió d'euros, finançats pel CatSalut.

El consultori local de l'Estartit forma part de l'Àrea Bàsica de Salut de Torroella de Montgrí i el gestiona el Consorci Assistencial del Baix Empordà. El nou centre ha suposat una inversió de 1.026.645,85 euros entre obra i equipament, que han estat finançats pel CatSalut. El centre assistencial, situat al centre de la vila i a pocs metres de l'antic, disposa d'una superfície construïda de 551,13 metres quadrats distribuïts en una sola planta. Justament l'increment de superfície assistencial és un dels principals guanys, ja que serà més del doble de gran que l'anterior equipament, que era de 199 metres quadrats.

El nou centre disposa de vuit consultes: quatre per a medicina de família, dues per a pediatria (medicina i infermeria) i dues per a l'atenció continuada (una de triatge i un box de crítics). A més, hi ha una àrea d'admissions, zona de treball i de descans per al personal, magatzem, vestuaris, dutxes i lavabos. L'any 2016 el centre va atendre 12.048 visites de medicina de família, 1.883 de pediatria, es van fer 1.702 visites d'atenció continuada.