Begur, amb una orografia molt complexa, ja compta amb un pla director per abordar de manera global tot el servei de sanejament de les aigües negres del futur del terme municipal. El Consorci de la Costa Brava, que és qui gestiona el sanejament al llarg de la Costa Brava, va ser qui va presentar aquesta setmana el pla als electes i tècnics de l'Ajuntament begurenc en una trobada a la sala de plens de la Casa de la Vila. L'alcalde, Joan Loureiro, ha valorat positivament aquest pla, ja que determina quines actuacions s'han de fer de cara als possibles creixements urbanístics plantejats en l'actual pla general. El gerent del Consorci, Xavier Tristan, va explicar que el pla marca dues prioritats molt importants: per un costat, malgrat la complexitat marcada per la seva geografia muntanyosa, aconsegueix que tot, fins i tot els projectes urbanístics encara no desenvolupats però previstos en el planejament, estigui connectat al sistema de sanejament general. «És un guió de cara als creixements», va dir el gerent.

Per l'altre, deixar de connectar a la xarxa de sanejament la xarxa de pluvials, més quan Begur, per la seva orografia, ja porta totes les aigües plujanes cap a mar.

El pla director ha dividit la xarxa de sanejament del municipi en 37 conques. I, en cadascuna d'elles, s'han estimat els cabals de futur, preveient el seu creixement urbanístic, per marcar les infraestructures necessàries per poder assumir-ho. A nivell global, es preveu, entre altres actuacions, la construcció de 17 noves estacions de bombament. Actualment, la major part del sanejament és tractat a la depuradora de Begur.